Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Одещині поліція затримала прокурора на хабарі у 10 тисяч доларів США
Опубліковано 08 квітня 2019 року о 12:47

За вказану суму неправомірної вигоди лідеру ОЗГ мали б змінити запобіжний захід на більш м’який. Окрім того, під час проведення обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили арсенал боєприпасів, серед яких гранати, гранатомети, тротилові шашки.

Оперативники управління захисту економіки в Одеській області Національної поліції викрили та задокументували корупційну діяльність працівника Білгород-Дністровської місцевої прокуратури. За певну грошову винагороду допомагав підозрюваним отримувати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

За фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою прокуратурою Одеської області було відкрито кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що за вчинення шахрайських дій була викрита організована злочинна група, у тому числі і її організатор. Судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В подальшому підозрюваний звернувся до прокурора із пропозицією. За 10 тисяч доларів США винагороди працівники Білгород-Дністровської місцевої прокуратури не будуть заперечувати проти зміни запобіжного заходу під час розгляду апеляційної скарги, а саме за зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

У зв’язку з тим, що організатор ОЗГ знаходився у СІЗО, до справи долучив посередника.

Всі протиправні дії прокурора, організатора ОЗГ та посередника були задокументовані оперативниками УЗЕ в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

У неділю, 7 квітня, правоохоронці затримали прокурора під час одержання 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Крім того, під час проведення заходів по документуванню корупційної діяльності, правоохоронці виявили і місце знаходження арсеналу зброї, що належить лідеру ОЗГ.

У схованці оперативники управління захисту економіки в Одеській області,слідчі Слідчого управління поліції в Одеській області, працівники прокуратури Одещини за участю вибухотехників та експертів вилучили 577 одиниць боєприпасів: гранати, гранатомети, тротилові шашки тощо.

Наразі вилучені боєприпаси направлені на дослідження. Встановлюєтьсяїх походження.

Працівника Білгород-Дністровської місцевої прокуратури затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)Кримінального кодексу України.

 

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux