Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Кордівці та прикордонники удосконалили навички проведення повітряних спецоперацій
Опубліковано 24 листопада 2017 року о 12:15

Сьогодні, 24 листопада, бійці підрозділу КОРД Нацполіції та «ДОЗОР» Державної прикордонної служби України отримали сертифікати про закінчення навчального курсу з висотної підготовки. Вони проходили навчання під керівництвом інструкторів Прикордонного патруля США.

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, Голова Національної поліції України Сергій Князєв, заступник Голови Нацполіції Олексій Руденко, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт та представники Державної прикордонної служби України.

Протягом місяця поліцейські КОРДу та бійці 10-го окремого загону оперативного реагування «ДОЗОР» Держприкордонслужби удосконалювали свої навички висотної підготовки.

Під час тренінгу бійці відпрацювали швидкісні спуски з вишок і гелікоптерів, а також вчилися організації та проведенню повітряних спецоперацій. Навчання відбувалися під керівництвом інструкторів спеціального підрозділу Прикордонного патруля США.

Заступник глави МВС України Вадим Троян зазначив, що працівники правоохоронних спецпідрозділів у своїй підготовці досягають все нових вершин.

«Бажаю вам бути сильними, загартованими і не боятися, що ви чогось не зможете», – наголосив Вадим Троян.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт наголосив, що українські підрозділи КОРД і «ДОЗОР» розвиваються стрімкими темпами. Він запевнив, що американські колеги готові і надалі надавати всебічну допомогу та співпрацювати.

«Ми розуміємо небезпеку і загрози, з якими вам доводиться стикатися під час виконання завдань. До речі, в США ми також працюємо в такій самій небезпеці», – сказав Крістофер Сміт.

Голова Національної поліції Сергій Князєв відзначив якість отриманих вітчизняними правоохоронцями знань та практичних навичок. За його словами, така підготовка дасть змогу поліцейським і прикордонникам більш якісно виконувати покладені на них завдання з боротьби зі злочинністю. Відтак глава відомства висловив подяку іноземним партнерам за систематичну підтримку розбудови Національної поліції.

«Спецназ поліції України став ще на сходинку вище, опанувавши навички, які допоможуть підвищити професіоналізм при виконанні поставлених завдань. Мені приємно, що ми опановуємо тепер не тільки проведення спецоперацій на землі, а й у повітрі. І тут необхідно проявити весь професіоналізм та навички, які ви здобули під час навчань. Адже злагодженість та чіткість наших дій є запорукою найціннішого – порятунку людського життя», – зазначив Сергій Князєв.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux