Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Коли життя «висить на волосині», рішення варто приймати холодним розумом за долі секунд, – спецпризначенець буковинської поліції
Опубліковано 21 березня 2024 року о 14:00

У 2022 році під час обстрілів позицій українських військових спочатку на Київському, пізніше на Запорізькому напрямках, майор поліції врятував десятки життів поранених, здійснюючи їх евакуацію. 

У правоохоронця десятки успішних спецоперацій та завдань у зоні проведення бойових дій. Зокрема, у 2014 році поліцейський брав участь в антитерористичній операції на сході України. А з початком повномасштабного вторгнення військ рф в Україну у складі зведеного полку Нацполіції «Сафарі» виконував службові обов’язки на території п’яти областей. Наразі правоохоронець продовжує працювати в підрозділі «Корпус оперативно-раптової дії» ГУНП в Чернівецькій області:

«Розпочав свою правоохоронну діяльність в спецпідрозділі «Сокіл». Моє перше бойове завдання на сході України було саме в складі цього підрозділу. Тоді з колегами ми виконували службові обов’язки на блокпостах. Саме там, після обстрілів, нам з побратимами вперше довелося застосувати знання щодо евакуації».

Після повномасштабного вторгнення майор поліції брав участь у стабілізаційних заходах на деокупованих територіях держави. Перший виїзд був на Київщину. Під російськими обстрілами поліцейські здійснювали евакуацію цивільних в Ірпені.

Далі був Запорізький напрямок:

«Евакуацію проводили вночі. Люди потребували термінової медичної допомоги. Працювати доводилося швидко, шукати вцілілий транспорт. Ми розуміли, що час обмежений, автомобіль пошкоджений, відтак ми намагалися об’їжджати «гарячі точки», щоб доправити поранених до лікарні. Там вже їх очікували спеціалісти, які надали допомогу».

Доведення до досконалості алгоритму своїх дій, зокрема, надання домедичної допомоги потерпілим, поліцейські постійно вдосконалюють під час спеціальних занять із залученням екстрених служб. Відповідні уміння та щоденні їх відпрацювання в умовах, максимально наближених до війни, дають можливість спецпризначенням цілодобово бути готовими до виконання завдань. Зібраність, пильність, миттєва реакція та уважність правоохоронців неодноразово допомагали їм у порятунку людських життів:

«Під час щоденних тренувань ми відпрацьовуємо уміння у вогневій підготовці, роботі у групах на різних дистанціях, наданні домедичної допомоги та евакуації потерпілих. Крім цього, екстремальне водіння є невід’ємною частиною наших занять. Адже ніколи наперед не можливо спрогнозувати розвиток подій і взаємозамінність колег під час воєнних дій. Досвід, отриманий в екстремальних ситуаціях, показав: коли життя «висить на волосині», рішення приймаються за долі секунд, і попри втому не розслаблятись ні на хвилину. Спільними зусиллями ми щодня наближаємо нашу перемогу».


Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux