Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Керівництво Нацполіції проінспектувало навчальний процес в Академії патрульної поліції
Опубліковано 10 квітня 2018 року о 12:34

Набір перших 192 слухачів Академії здійснено у січні-лютому цього року. У найближчих планах Академії – поступове збільшення кількості слухачів до 650 поліцейських, а також вихід на підготовку до 1,5 тисячі патрульних поліцейських на рік. Сьогодні, 10 квітня, Голова Нацполіції Сергій Князєв та його заступники ознайомилися з навчальним процесом у першому навчальному закладі такого типу.

За словами начальника Академії патрульної поліції Вадима Лісничука, навчальний заклад забезпечує підготовку поліцейських у кількох напрямках. Зокрема, йдеться про організацію первинної професійної підготовки поліцейських, яких вперше прийнято на службу в поліції на посади поліцейських (інспекторів) патрульної поліції. Проте пізніше планується підвищення кваліфікації і спеціалізацію молодшого складу патрульної поліції.

Вадим Лісничук наголосив, що навчальний процес в Академії базується на особистісно-орієнтованому та диференційованому підході до кожного слухача. При цьому у навчанні практика переважає над теорією, займаючи від 60 до 90% навчального часу.

«Для цього застосовуються електронні симулятори, практичні сценарії, проблемно-пошукові методи, елементи кримінального аналізу, поліцейського менеджменту, випереджальне навчання, інтерактивні технології. Слід зазначити, навчання відповідає сучасним міжнародним стандартам», – зазначив начальник Академії.

За його словами, у закладі використовуються найбільш сучасні засоби навчання: мультимедійні проектори, екрани, сучасні комп’ютери і ноутбуки, планшети тощо. Вони дозволяють більш якісно розглядати найбільш актуальні аспекти підготовки поліцейських. Крім того, при навчанні використовуються і спеціальні засоби навчання: вогнепальна зброя, спеціальні засоби, радіостанції, банківські термінали, газоаналізатори.

«В житті ситуацій є багато і дуже різних, і ми не можемо їх всі передбачити. Але ми повинні налаштувати поліцейського на правильне вирішення будь-якої проблеми, яка виникне в службовій діяльності», – зазначив Вадим Лісничук.

Голова Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що навчання в Академії відбувається системно і за європейськими стандартами. Наразі в Академії навчаються 185 слухачів з Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Київської, Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Херсонської областей. Частина аспектів підготовки патрульних в Україні поки використовуються лише тут.

«Важлива складова – курси контраварійної їзди, нормативи на вступ до патрульної академії, комп’ютерна електронна база особових справ поліцейських, починаючи з часу навчання в академії», – зазначив Сергій Князєв.

Керівництво Нацполіції ознайомилося не лише процесом навчання майбутніх поліцейських, матеріально-технічним забезпеченням закладу, а й започаткованими традиціями. Зокрема, глава Нацполіції Сергій Князєв та його заступники відвідали вранішнє шикування курсантів з виконанням Гімну України.

Нагадаємо,Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що у Національній поліції створено Академію патрульної поліції.

Також зазначалося, що першим керівником Академії патрульної поліції призначено Вадима Лісничука.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux