Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ігор Клименко: В Україні стартувало профілактичне відпрацювання автошляхів держави «Безпечне шосе»
Опубліковано 24 липня 2020 року о 13:49

Відпрацювання триватиме до кінця літа. До його проведення будуть залучені підрозділи блоку превентивної діяльності. Відпрацювання має на меті підвищення безпеки учасників дорожнього руху та профілактику дорожньо-транспортних пригод. Про це Голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 24 липня. 

За словами Ігоря Клименка, упродовж липня цього року на українських автошляхах сталося трохи більше тисячі ДТП, в яких постраждали люди. Зокрема, в результаті дорожньо-транспортних пригод 1218 людей отримали травми, ще 168 громадян – загинули. Лише за чотири останніх дні в Україні зафіксовано 216 ДТП з потерпілими, де загинула 31 людина і 241 учасник дорожнього руху отримав травми.

Відтак з огляду на загострення ситуації на автомобільних шляхах керівництвом  Національної поліції було прийняте рішення про проведення профілактичного відпрацювання.

«Ми назвали ці відпрацювання «безпечне шосе». Мета наших дій – підвищення рівня безпеки учасників дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Нині «гаряча» пора на дорогах: люди їдуть на відпочинок, повертаються додому. Потік транспорту суттєво збільшився, а з ним – і кількість ДТП. Ця статистика змушує нас діяти рішучіше. Тому для безпеки кожного водія, пасажира та пішохода на автошляхах держави несуть службу майже 400 нарядів патрульної поліції», – наголосив глава відомства.

Ігор Клименко також повідомив, що в рамках відпрацювання перед кожним задіяним підрозділом поліції визначені конкретні завдання. Серед цих завдань – аналіз стану аварійності, визначення оптимальних місць розташування патрульних нарядів, збільшення їхньої кількості на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг, а також наближення нарядів до місць відпочинку людей у південних регіонах держави.

Особливу увагу поліцейські приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП. Наряди поліції будуть орієнтовані на виявлення серйозних порушень Правил дорожнього руху як водіями транспортних засобів, так і пішоходами та велосипедистами. 

Зокрема, йдеться про виявлення фактів керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, виїзду на смугу зустрічного руху, порушення водіями швидкісного режиму. Також правоохоронці звертатимуть увагу на дотримання учасниками дорожнього руху правил обгону, проїзду перехресть і пішохідних переходів,  користування ременями безпеки або мотошоломами, перевезення пасажирів, зокрема – дітей. 

«Запевняю: екіпажі поліції працюватимуть виключно заради безпеки людей – у режимі патрулювання чи на спеціальних видимих та добре освітлених постах. Триватимуть ці профілактичні заходи до завершення літа. І я маю велику надію на те, що нам разом з вами вдасться зменшити кількість аварій та смертність на автошляхах України», – зауважив Ігор Клименко.
Глава Нацполіції закликав громадян безумовно дотримуватися Правил дорожнього руху та з розумінням ставитися до роботи поліцейських.

Нагадаємо, 12 липня в Києві сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинула родина, а одна дитина потрапила до лікарні. Згодом Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід винуватцю дорожньо-транспортної пригоди

Також вчора на Дніпропетровщині у результаті дорожньо-транспортної пригоди з маршрутним автобусом 15 пасажирів були доставлені до лікарні. 

Управління комунікації

Національної поліції України
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux