Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Харків провів в останню путь патрульного поліцейського Дмитра Кірієнка
Опубліковано 22 серпня 2018 року о 15:03

20 серпня поліцейський ціною власного життя захистив місто від небезпечного озброєного злочинця, який вчинив стрілянину біля стін мерії та тяжко поранив людину у самому центрі Харкова. Він посмертно нагороджений відзнакою МВС «За відвагу у службі». Участь у траурній панахиді взяв також заступник Голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич. 

Більше тисячі правоохоронців з самого ранку зібралися на траурну панахиду за загиблим товаришем, щоб віддати мужньому патрульному останню шану.

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич зазначив, що близькі Дмитра Кірієнка отримуватимуть всіляку підтримку з боку МВС та Національної поліції України.

Олександр Фацевич також повідомив, що за мужність та героїзм, проявлені інспектором патрульної поліції старшим лейтенантом поліції Дмитром Кірієнком під час виконання службових обов’язків, він посмертно нагороджений відзнакою МВС «За відвагу у службі». Високу нагороду від Міністра отримала вдова правоохоронця.  

 «Дмитро Кірієнко захистив харків'ян від злочинця, який міг натворити у місті багато біди. Це – справжній героїчний вчинок. Усі, хто  добре знав Дмитра, згадують, що він завжди захищав слабких та мріяв побачити свою країну вільною від криміналу та бандитського свавілля. Дмитро був справжнім поліцейським – мужнім, відповідальним,  дисциплінованим, принциповим. На жаль, виходить так, що поліція втрачає найкращих. Тих, хто не зупиняється перед небезпекою, захищаючи жителів України. Ми будемо зміцнювати наші сили, щоб уникнути у майбутньому трагічних втрат серед особового складу», - зазначив Олександр Фацевич. 

Він додав, що найближчим часом патрульним будуть видані бронежилети четвертого класу і автоматична зброя. Так звані бронєгруппи прибуватимуть за тими викликами, де існуватиме небезпека для людей. За словами Олександра Фацевича, вони будуть здатні дати відсіч будь-якому злочинцю.  

Начальник поліції в Харківській області Олег Бех зауважив, що ім'я Дмитра Кірієнка буде назавжди вписано золотими літерами в історію харківської поліції. Він ніс службу в патрульній поліції з першого дня її створення у Харкові, був досвідченим працівником, професійно проводив затримання небезпечних злочинців, розкрив чимало зухвалих злочинів.

«Дії Дмитра у надзвичайній ситуації оцінить спеціальна комісія, яка зараз проводить службове розслідування. Але я хочу підкреслити, що ця ситуація виникла спонтанно, було дуже складно передбачити подальші дії неадекватного правопорушника, який на момент прибуття патрульних екіпажів вже намагався вбити трьох людей в іномарці та тяжко поранив з пістолета охоронця державної установи. На прийняття важливого рішення у патрульного було усього 5-7 хвилин. І Дмитро його прийняв – без очікування підкріплення спецпідрозділу «КОРД» він намагався самостійно знешкодити небезпечного злочинця. Його колеги також зробили для цього все можливе. Але ліквідація стрільця дісталася дуже дорогою ціною – життям нашого поліцейського», - розповів Олег Бех.  

 Дмитра Кірієнка поховають в Зміївському районі Харківщини, де зараз мешкають його родичі. Пам'ять про відважного патрульного назавжди залишиться у наших серцях.

Відділ комунікації поліції Харківської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux