Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві отримала сертифікати перша група інструкторів-мотоциклістів для патрульної поліції
Опубліковано 23 серпня 2018 року о 18:37

Їх готували канадські інструктори-поліцейські упродовж двох місяців. Підготовка інструкторів для вітчизняної поліції відбувалася в рамках проекту міжнародної технічної допомоги. Основною функцією нового підрозділу патрульних на мотоциклах стане прибуття до важкодоступних    місць – тобто туди, куди швидко не зможе прибути автомобільний патруль. ​​​​​​

Сьогодні, 23 серпня, 16 столичних патрульних поліцейських отримали сертифікати інструкторів, завершивши двомісячний спеціалізований курс керування мототранспортом.  Сертифікати інструкторам вручили начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції Євгеній Жуков та Посол Канади в Україні Роман Ващук.

За словами Євгенія Жукова, основною функцією нового підрозділу патрульних на мотоциклах стане прибуття до важкодоступних місць – тобто туди, куди довго не зможе прибути автомобільний патруль. В основному йдеться про швидкий приїзд патрульних на місце ДТП – для надання допомоги потерпілим, оформлення необхідних документів, регулювання потоку транспорту в місці ДТП тощо. 

«Вони будуть «розвантажувати» дорогу, звільняти та організовувати проїзд іншого транспорту. Це маневрений транспорт, який першим прибуватиме на місце», – розповів Євгеній Жуков.

Він зазначив, що всі патрульні мають досвід їзди на мотоциклах. Перед навчанням вони пройшли відбір, після якого були допущені до проходження курсів. Підготовку українських патрульних здійснювали канадські інструктори. 

Відтак Євгеній Жуков висловив подяку за підтримку канадськім партнерам, а також інструкторам, які проводили навчання українським поліцейських.

Посол Канади в Україні Роман Ващук привітав поліцейських із успішним завершенням навчання. Він розповів, що українські делегації, відвідуючи Канаду, звертали увагу на якість роботи поліцейських на мотоциклах Торонто та Оттави. Тож саме ці інструктори готували українських патрульних.

«Найкращі вчилися від найкращих. Весь проект нашої співпраці та підтримки з патрульною поліцією є прикладом поступу нових форм, нових можливостей, як забезпечувати безпеку українців. І сьогодні ви демонструєте новий чудовий приклад, як це можна буде робити», – зазначив Роман Ващук, наголосивши, що місія канадських партнерів – запустити процес навчання інструкторів, передавши потім цей проект українській поліції.

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков зазначив, що згодом поліцейські наряди на мотоциклах вже самі стануть інструкторами з керування мототранспортом для своїх колег. Також планується, що поліцейські на мотоциклах у майбутньому з’являться на вулицях Одеси, Харкова та Львова.

Нагадаємо, керівники МВС та Нацполіції обговорили з канадськими партнерами шляхи подальшого реформування.
Глава Нацполіції та Посол Канади обговорили систему розвитку поліцейської освіти в Україні.

Департамент комунікації 
Національної поліції України 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux