Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Дніпрі розпочав роботу новий Ситуаційний центр Нацполіції
Опубліковано 23 серпня 2018 року о 00:08

У церемонії відкриття сьогодні, 23 серпня, взяли участь Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Нацполіції Сергій Князєв. Також під час церемонії підрозділам поліції Дніпропетровщині передано 27 службових автомобілів.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що фронт по забезпеченню порядку, який українські поліцейські та Національна гвардія тримають всередині країни, є не менш небезпечним аніж той, на якому українські воїни боронять українську землю від російського агресора.

«Ворог зрозумів, що ми маємо сильну армію, і Україну не знищити. Тому намагається підірвати стабільність нашої держави зсередини – через «п’яту колону», провокаторів і злочинців. Український народ може зупинити їх зусиллями новоствореної Національної Поліції України. Як Президент хочу висловити слова щирої подяки поліції, яка з ризиком для життя і здоров’я тримає порядок на українських вулицях», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави вручив поліцейським сертифікати на 27 службових автомобілів “Suzuki Vitara”. Авто будуть передані до 22 підрозділів поліції Дніпропетровської області.  Це дозволить поліцейським бути більш мобільними та оперативно реагувати на повідомлення громадян та зміни в оперативній обстановці.

Після церемонії Голова Нацполіції Сергій Князєв презентував Президенту України Петру Порошенку новий Ситуаційний центр поліції Дніпропетровщини.

Центр включає в себе ситуаційний відділ, відділ служби «102» та відділ управління нарядами.

Він оснащений сучасною технікою та відповідним програмним забезпеченням. Співробітники центру відстежуватимуть публічну безпеку на території Дніпра за допомогою 350 відеокамер відеоспостереження, збирати та накопичувати інформацію з різних джерел, аналізуватимуть її та отримуватимуть висновки про оперативну ситуацію в регіоні.

Так, за словами Сергія Князєва, в середньому за добу оператори 102 обслуговують понад 3,5 тисячі викликів. Усі дзвінки з території області надходять за єдиним сигналом на спецлінію «102» саме у цей Ситуаційний центр. Таким чином виключається так званий «людський фактор», зокрема, щодо кваліфікації події, – і найближчий до місця події наряд прибуває за викликом.

Відтак центр забезпечить ефективність роботи патрульних нарядів та слідчо-оперативних груп на території Дніпропетровської області. Це дозволить підвищити якість та оперативність реагування працівників поліції на повідомлення про злочини та надзвичайні події.

Департамент комунікації
Національної поліції України

 
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux