Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Станом на 11.30 до поліції надійшло 37 повідомлень від мешканців Чернігівської області
Опубліковано 09 жовтня 2018 року о 12:00

Чотири з них – щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Їх локалізовано. Також поліція перевірила три повідомлення щодо мародерства в Ічні та районі. Всі вони не підтвердилася. У зоні надзвичайної ситуації продовжують працювати поліцейські. Їхнє завдання – допомога людям та забезпечення правопорядку. На цьому наголосив т.в.о. Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Сили та засоби всіх підрозділів, які працюють на місці, координують Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Відповідно до наказу Національної поліції України сьогодні, 9 жовтня, також у надзвичайний позаплановий режим діяльності перейшли ситуаційні центри Нацполіції та поліції Чернігівської області. 

По тривозі піднятий особовий склад поліції Чернігівської області та особовий склад спецпризначенців Києва та Київської області. Відтак поліцейські Києва вже працюють на місці події.  Також на допомогу, для забезпечення та організації руху у зоні евакуації, прибули патрульні поліцейські з Сумської області. Крім того, до роботи на Чернігівщині будуть задіяні працівники поліції Полтавщини. 

Ситуаційним центром відслідковуються всі повідомлення на 102. На даний час інформації щодо отримання громадянами тілесних ушкоджень не надходило.

Наразі визначено 14 сіл, які підлягають евакуації. Загальна кількість їхніх жителів – від 17 до 20 тисяч.

Станом на 11-ту годину з небезпечної зони евакуйовано 12,5 тисяч громадян. Зокрема, с. Августівка та смт Парафіївка. До евакуації залучені сили Національної поліції, Національної гвардії України, ДСНС та інші служби.

«Основна мета поліції – забезпечення та охорона громадського порядку саме в місцях, де іде евакуація місцевого населення. Також ми не маємо допустити фактів мародерства та інших правопорушень у відношенні до наших громадян, які постраждали від цієї ситуації», - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Наразі до поліції надійшло 37 повідомлень від громадян. Чотири з них – безпосередньо щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Силами ДСНС ці пожежі були локалізовані. 

Також до поліції надійшли три повідомлення щодо мародерства в Ічні та районі. Поліцейські перевірили цю інформацію – вона не підтвердилася.

Окрім того, на в’їздах та виїздах у 50-кілометровій зоні надзвичайної ситуації працюють групи реагування патрульної поліції. Рух транспорту обмежено. 

Департамент комунікації 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux