Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Підозрювані у причетності до серії вибухів та нападів на дипустанови планували замах на главу МВС - В'ячеслав Аброськін
Опубліковано 05 жовтня 2017 року о 19:35

Вилучені під час обшуків матеріали свідчать про те, що кроки по підготовці замаху відбувалися. Про це перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції повідомив сьогодні, 5 жовтня, в ефірі одного з телеканалів.

За словами В’ячеслава Аброськіна, при проведенні обшуків за місцем проживання затриманих підозрюваних поліцейські виявили низку речових доказів щодо того, що зловмисники мали наміри вчинити замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«Дійсно є матеріали, які чітко вказують на те, що це планувалося. У бесіді підозрювані пояснили, що наступним кроком був замах на міністра безпосередньо за місцем його проживання», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що зловмисники активно шукали і встановили адресу, а також готувалися здійснити свій намір. Зазвичай зловмисники використовували гранати або вибухові пристрої. Вони мали в своєму розпорядженні спеціальні засоби, зокрема – квадрокоптери та іншу літальну техніку для скидання вибухового пристрою.

«Є всі матеріали, які свідчать про те, що такі кроки по підготовці відбувалися», – підкреслив В’ячеслав Аброськін, додавши, що правоохоронці під час обшуків вилучили мобільні телефони, схеми та інші речові докази.

Він також зазначив, що зараз правоохоронці аналізують дані, отримані внаслідок проведених обшуків.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 жовтня, суд заарештував трьох підозрюваниху причетності до серії вибухів та нападів на дипломатичні установи.

Зловмисників підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ст. 15, ч.4 ст. 296 (замах на вчинення хуліганства) Кримінального кодексу України.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Нацполіції України Сергій Князєв повідомили про затримання поліцією «серійних» нападників на іноземні дипломатичні представництва. Чоловіків затримали в момент підготовки підриву пам’ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Зокрема, зловмисників підозрюють у причетності до дев’яти злочинів, серед яких – вибухи гранат в м. Умань і в м. Київ, а також обстріл дипломатичної установи в Луцьку.

Також нагадаємо, що в м. Умань Черкаської області стався вибух бойової гранати у місці компактного проживання паломників-хасидів. Тоді від вибуху постраждало двоє громадян Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що в грудні минулого року невідомі особи осквернили меморіальний комплекс «Могила цадика Нахмана» в м. Умань на Черкащині. За цей злочин, як з’ясували правоохоронці, виконавці отримали від організатора по 500 доларів США.

Також нагадаємо, наприкінці березня цього року невідомі зловмисники обстріляли Генконсульство Республіки Польща в Луцьку. Поліція кваліфікувала цю подію як теракт.

У червні цього року невідомі особи кинули невстановлений предмет на територію Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що ця подія була остаточно кваліфікована слідчими як хуліганство.

Крім того, зловмисникам інкримінують вчинення вибуху 24 серпня у Києві. Тоді Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що цей вибух Києві слідчі поліції Києва кваліфікували як замах на вбивство.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux