Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Чернігівщині поліція відпрацювала майже 90 повідомлень, пов’язаних з вибухами на складах
Опубліковано 11 жовтня 2018 року о 09:34

9 з них надійшли від громадян з інформацією про можливі випадки мародерства. Жодне з цих повідомлень не підтвердилося. Водночас у поліції Чернігівської області додатково створені і перебувають в готовності 10 слідчо-оперативних груп. Їх залучатимуть при необхідності документування звернень громадян про пошкодження або зникнення їхнього майна.

Сьогодні, 11 жовтня, перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін провів робочу нараду з питань діяльності поліції під час ліквідації наслідків надзвичайної події на військових складах в м. Ічня Чернігівської області. Нарада відбулася на базі Ситуаційного центру відомства. 

Станом на 8-му годину ранку до поліції надійшло 87 звернень громадян, пов’язаних із цією НП. Сім повідомлень стосуються пошкодження будинків (6 – в Ічнянському районі, ще одна будівля – у Прилуцькому). Крім того, надійшло дев’ять повідомлень про можливі випадки мародерства.

Слідчо-оперативні групи і наряди поліції, задіяні на території ліквідації наслідків НП, відпрацювали всі ці повідомлення. Жодне зі звернень щодо мародерства не підтвердилося. При цьому правоохоронці виявили двох підозрілих осіб, встановили їхні особи, опитали та відпустили. Інформація про можливу причетність цих осіб до вчинення мародерських дій не підтвердилася.

На даний час за наказом начальника поліції Чернігівської області Едуарда Альохіна додатково створено 10 слідчо-оперативних груп. До їх складу включені працівники поліції відділів і відділень, прилеглих до зони НП. Групи знаходяться в готовності для прибуття на місце у разі надходження повідомлень громадян про виявлення якихось правопорушень. 

Крім того, відбувається процес ротації поліцейських сил, задіяних на охорону публічного порядку і безпеки людей на території надзвичайної події. На даний час відбувається заміна поліцейських Києва і Київської області, піднятих по тривозі після надходження повідомлення про НП, на наряди з Сумської, Полтавської та Черкаської областей.

В’ячеслав Аброськін наголосив на необхідності посилення контролю за переміщенням транспорту в зоні НП, а також виявлення фактів появи підозрілих людей.

«На даний час поліція не допустила жодного факту мародерства. До моменту повернення людей додому ми продовжуємо активно працювати для збереження їхнього майна», – підкреслив перший заступник глави Нацполіції.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Аброськін повідомив, що станом на ранок вчорашнього дня інформації про постраждалих від вибухів на Чернігівщині в поліції немає.

Департамент комунікації
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux