Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Глава Нацполіції доручив опрацювати перехід поліції на електронні постанови по адмінправопорушенням
Опубліковано 07 вересня 2018 року о 12:49

Це достатньо ефективна та сучасна система притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності на місці скоєння правопорушення. В першу чергу застосування електронних постанов дасть змогу викорінити корупційну складову. Про це сьогодні, 7 вересня, повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час виїзної наради за участі керівників центрального апарату та територіальних підрозділів.

Голова Нацполіції зазначив, що протягом кількох тижнів він та його заступники здійснили виїзди у найбільш віддалені відділи поліції. Зокрема, перевірено несення служби секторів та груп реагування патрульної поліції у сільській місцевості та невеликих містах.

«Саме в невеликих містах та селищах більше звертається уваги на роботу СРПП, який є патрульною поліцією. Ми вже започаткували такий термін - «сільська патрульна поліція». Ефективна робота СРПП - це одне із основних завдань. Тому виїзди здійснено з метою зрозуміти, що нам потрібно міняти системно, глобально, а де потрібно надати допомогу»,- наголосив Сергій Князєв.

Водночас очільник Нацполіції зобов’язав керівників низки департаментів відомства – сформувати до кінця року відповідні документи для переходу всієї поліцейської системи на електронні постанови.

«Потрібно забути старий радянський протокол, який є корупційною складовою. Це достатньо ефективна та сучасна система притягнення правопорушника на місці скоєння правопорушення», - наголосив Сергій Князєв.

Заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв ознайомив присутніх з виявленими в ході перевірки роботи ГРПП  порушеннями та проблемними питаннями.

«Звертаю увагу на створення взаємозамінної команди СРПП в усіх підрозділах. Відтак пропоную провести відповідні навчальні заняття з підготовки працівників та керівників середньої ланки із залученням іноземних експертів», - зазначив Костянтин Бушуєв.

Заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що з метою підвищення ефективності роботи нарядів СРПП на місця були передані 945 сучасних службових автомобілів марок Mitsubishi, Renault, Toyota, Isuzu, Skoda. А також понад тисячу логістичних пристроїв (планшетів). Відтак, при середній кількості нарядів, які заступають на зміну по державі, а це – близько 880 груп реагування патрульної поліції, – їх забезпечено автотранспортом та логістичними пристроями.

«Маємо позитивні результати роботи. Зокрема – нарядами СРПП безпосередньо розкрито понад 10 тисяч кримінальних правопорушень, що становить майже 7 відсотків від загальної кількості скоєних злочинів. Поліцейські виявили та задокументували  717 тисяч адміністративних правопорушень, з яких лише за ст. 130 КУпАП – 36 тисяч», – сказав Олександр Фацевич.

Крім того, заступник глави Нацполіції наголосив, що формат підготовки поліцейських ГРПП змінено. За домовленістю з представниками ICTAP з вересня цього року розпочинається підготовка кандидатів на посади поліцейських на базі Академії патрульної поліції за єдиним уніфікованим стандартом підготовки патрульного поліцейського. Навчання кандидатів триватиме 4 місяці. Перший набір становитиме 48 кандидатів.

Нагадаємо, Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що у 2018 році Нацполіція припинила діяльність 198 організованих злочинних груп.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux