Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Глава Нацполіції відзначив оперативницю, яка несе службу в зоні ООС
Опубліковано 09 вересня 2019 року о 11:45

Голова Національної поліції України Сергій Князєв вручив відомчу заохочувальну відзнаку «За відзнаку в службі» капітану поліції Олені Чекан. 12 років життя жінка присвятила поліції, а з 2014 року несе службу у прифронтовому місті Лиман. Там окрім розкриття тяжких злочинів та виїздів на виклики громадян, поліцейська на рівні з чоловіками несла службу у «сірій» зоні. Адже, як каже сама Олена, «на службі не важливо чоловік ти чи жінка, ти – поліцейський, маєш обов’язок перед державою, громадянами, а насамперед самим собою». Наразі жінка обіймає посаду заступника начальника сектору кримінальної поліції Лиманського ВП Слов’янського відділу.
Очільник відомства Сергій Князєв подякував Олені Чекан за сумлінну службу. Перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін наголосив, що Олена єдина на Донеччині жінка, яка обіймає відповідальну посаду заступника начальника сектору кримінальної поліції  прифронтового Лиману та вправно керує значним колективом.

За 12 років служби жінка  пройшла шлях від помічника чергового до заступника начальника сектору кримінальної поліції  Лиману. Успіху вона досягла завдяки своєму вольовому характеру, бажанню дістатися справедливості та притягнути винних до відповідальності .

Тримаючи в руках нагороду від очільника відомства, поліцейська каже, що ця відзнака – це висока оцінка її роботи.

«Попереду вже поставлені нові завдання, я не маю права підвести,» - наголосила Олена Чекан.

Жага працювати в правоохоронних органах зародилася у майбутнього офіцера ще в юнацькі роки. В сім’ї Олени ніхто не служив, тому інформацію про цю професію вона черпала з фільмів, книжок та власних спостережень. Проте, закінчивши школу, дівчина все ж таки вирішила отримати більш спокійну спеціальність та вступила до Селидівського гірничого технікуму.

В процесі навчання студентка розуміла, що дитяча мрія не залишає її думки, та відчувала, що все ж таке «одягне» погони. Тому вступила до тодішнього Маріупольського училища професійної підготовки працівників міліції ГУМВС України.

«Я завжди захоплювалася жінками в формі. Вони викликали повагу і гордість, тому я повірила в свої сили, ризикнула та легко здала вступні іспити в школу міліції»,– згадує Олена.

До слова, навчання у технікумі дівчина не залишила та у 2005 році та закінчила його з відзнакою. У 2013 році отримала диплом у Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство".

Перше робоче місце – помічник чергового у Селидовому. Перший досвід – оперативним черговим.

2014 рік, як і для багатьох правоохоронців, став для Олени переламним. Вона повністю змінила вектор роботи та почала працювати у карному розшуку у Лимані. Саме там вона відчула себе «вдома». Окрім розкриття тяжких злочинів та виїздів на виклики громадян, дівчина на рівні з чоловіками несла службу у «сірій» зоні. У повній екіпіровці тазі зброєю в руках Олена охороняла стратегічно важливий об’єкт у 35 км від Донецька, документувала наслідки обстрілів прифронтової Авдіївки та Мар’їнки.

«Почуття страху не було. Коли розумієш, що ворог загрожує твоїй сім'ї, дітям, близьким людям, ти не думаєш ні про що, йдеш і робиш», – говорить капітан поліції.

У 2016 році жінка була нагороджена відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції».

За 5 років робити оперативником жінка-правоохоронець розкривала і вбивства, і грабежі, і крадіжки, і багато інших злочинів. Проте врізалися у пам’ять пошуки Аліни Васютиної у 2017 році. Два тижні поза домом, мінімум їжі та майже без сну та відпочинку, але бажання знайти дитину живою та здоровою переборювало все.

Адже Олена й сама мати трьох дітей. Найстарший син пішов по її стопах та вступив до Харківського національного університету внутрішніх справ. Чоловік всіляко підтримує дружину, розуміє на скільки важлива для неї робота. Без вагань, можна сказати, що служба стала частиною її особистості.

З 2019 року жінка обіймає посаду начальника сектору кримінальної поліції Лиманського відділення поліції.

«Чи складно працювати в поліції? Напевно, складно. Але це мій вибір,» - зізнається Олена Чекан.

Про свою роботу капітан поліції розповідає емоційно, захоплено, в буквальному сенсі з вогником очах. Дивлячись на Олену, відразу розумієш, що ця робота, нехай і складна, але для неї в радість.
 

 

Департамент комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux