Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ефективна фіксація воєнних злочинів: поліція Київщини отримала сучасні ДНК-лабораторії від фонду Говарда Баффета
Опубліковано 14 січня 2023 року о 15:43

Сьогодні, 14 січня, поліцейські, зокрема спеціалісти-криміналісти та слідчі, отримали від всесвітньо відомого філантропа два новітні апарати ANDE 6C, за допомогою яких можливо виділити ДНК-профіль та надалі встановити особу. 

Тривалий час райони Київської області були окуповані ворожими військами, які цинічно вбивали мирних громадян та намагалися знищити український народ. Після звільнення території від загарбників, правоохоронці виявляли тіла на вулицях, у будинках та братських могилах.

«Понад 1300 осіб оглянули працівники поліції після деокупації. Понад 700 - закатовані, всі інші загинули внаслідок мінно-вибухових травм. У багатьох випадках ми не маємо змоги встановити дані або навіть стать. Тому ДНК-лабораторії безумовно необхідні для ідентифікації загиблих, оперативного розкриття та розслідування воєнних злочинів», - повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Мобільна ДНК-лабораторія дає можливість на місці події оперативно провести дослідження та детальний огляд вилучених біологічних зразків. Крім цього, важливою перевагою є швидке виділення ДНК-профілю — протягом 60 хвилин.

«Я був знайомий із цими лабораторіями, і було підтверджено, що вони будуть корисними. Дуже важливо задокументувати докази для притягнення винних до відповідальності. Поліцейська інфраструктура постраждала від повномасштабного вторгнення росії. Жодна поліція ніколи не демонструвала більше мужності чи відданості своїй країні», - зазначив Говард Баффет напередодні передачі ДНК-машин.

Криміналісти Київщини пройшли навчання на базі компанії «Biolabtech» для швидкої ідентифікації особи за ДНК-профілем на приладі ANDE 6C та отримали відповідні сертифікати.

Нагадаємо, Говард Баффет очолює фундацію Howard G. Buffett Foundation, робота якої спрямована на розв'язання питань військових конфліктів, продовольчої безпеки та забезпечення громадської безпеки.

У листопаді фонд передав поліції Київщини 10 собак Малінуа для роботи під час воєнного стану та відновлення потенціалу центру. Наразі собаки проходять відповідне навчання для отримання спеціалізацію та будуть залучені до роботи під час пошуку вибухівки, слідової роботи, виявлення ДРГ та мародерів, наркотиків, а також будуть залучені для профільної робити з вибухотехнічними службами під час відпрацювання та розмінування деокупованих територій.

«Ми відбудовуємо потенціал правоохоронних органів та вдосконалюємо розслідування злочинів, завдяки плідній співпраці з іноземними представниками. Міжнародна підтримка є вкрай важливою для нас і я дякую за колосальну підтримку», - відзначив генерал.

Поліція Київщини щиро вдячна Говарду Баффету та усій команді його благодійного фонду за підтримку і допомогу поліції під час воєнного стану!

Відділ комунікації поліції Київської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux