Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Дізнавшись про бригаду Нацполіції «Лють», зрозуміла - це мій шанс відплатити за побратимів, які полягли в битвах за Маріуполь…», – операторка БПЛА полку «Сафарі» «Ліса»
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 10:30

Про свій життєвий шлях, службу в Збройних силах України та роботу з БПЛА розповіла Олена з позивним «Ліса» – оператор БПЛА полку «Сафарі» бригади Національної поліції «Лють».


Народилася поліцейська в місті Костянтинівка на Донеччині, в сім’ї робітників. Батьки працювали на металургійному заводі, вже вийшли на пенсію. Наразі вони проживають за кордоном, куди були змушені виїхати через повномасштабне вторгнення рф.

«Після закінчення школи я переїхала до Маріуполя, де мешкала і працювала до повномасштабного вторгнення. Там я знайшла друзів — патріотів до мозку кісток. Ми з ними постійно обговорювали ситуацію на Донеччині, а коли зрозуміли, що ця війна надовго, ухвалили рішення піти служити до лав ЗСУ і взяти участь в антитерористичній операції. Це сталося на другий рік вторгнення».

Згодом контракт дівчини із ЗСУ закінчився, і приблизно у цей же час у Маріуполі з’явився підрозділ патрульної поліції:

«Я чітко зрозуміла — мушу йти в патрульні і стати корисною для суспільства. Тим паче у такий складний для нас усіх час. Я вже сім років працюю в поліції і не збираюсь відступати від своєї місії — служити українському народові».

Дівчина служила у місті до того, як росіяни його знищили та окупували. 

«Мені довелося залишити окупований Маріуполь, після чого я впала в емоційну яму, адже втратила повністю все, чого набула… Найбільше шкода друзів-поліцейських, військових, які до останнього боронили місто. Багато з них загинули і стільки ж потрапили в полон після виходу з «Азовсталі». Дізнавшись про створення штурмової бригади «Лють», покликаної знищувати ворогів безпосередньо на фронті, я зрозуміла, що маю бути тут і відплатити ворогові за своїх побратимів, які загинули при обороні Маріуполя. Вороги їх знищили, але не перемогли».

Поліцейська розповідає, що в «Люті» зібрані справжні майстри своєї справи:

«Вони добре вміють воювати, одні з них — штурмовики «Сафарі», заряджені нести смерть окупантам. Я про них чула давно. Тому, як тільки з’явилась можливість, я зареєструвалась на проходження конкурсу в «Сафарі». Тепер я тут, і виконую функції оператора БПЛА».

Ділиться, що вирішила пов’язати себе з безпілотними літальними апаратами, бо, на її думку, за ними – майбутнє:

«Адже сьогоднішня війна — війна технологій. БпЛА, або ж дрони, бачать те, що не може бачити людина. Вони допомагають і в розвідці, і в знищенні ворогів — корисна штука, одним словом. До цього ніколи не мала з ними справи, і ніколи не могла уявити, наскільки ці «пташки» корисні на фронті. Вони багатофункціональні. Дрони допомагають прокладати безпечний шлях нашій піхоті до ворожих позицій і назад, розвідувати ворожу територію, а головне — нести смерть ворогам».


Пресслужба полку «Сафарі»

Об'єднаної штурмової бригади 

Національної поліції України «Лють»




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux