Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Детективи Тернопільщини викрили організовану злочинну групу, яка підозрюється у викраденні людей
Опубліковано 31 серпня 2018 року о 11:40

Свої злочини  маскували під роботу психореабілітаційного центру. Місяць "лікування" в закладі коштував від десяти до тридцяти тисяч гривень. Деяких пацієнтів по дев'ять місяців утримували в приміщенні центру.
 
Співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Тернопільській області вийшли на слід злочинного угрупування, яке займалося незаконним позбавленням волі та викраденням людей. Правоохоронці встановили, що група зловмисників у складі чотирьох осіб на території Тернопільського району  організувала діяльність псевдопсихореабілітаційного центру з надання послуг по лікуванню від наркологічної, алкогольної залежності та ігроманії.  Рекламна кампанія центру під назвою «Твоя незалежність» через соціальні мережі, роздавання листівок на вулиці приносила  стабільний і немалий дохід.  Місяць перебування в центрі коштував від десяти до тридцяти тисяч гривень. А зловмисники навмисно затягували лікування на тривалий період.
 
 
Після так званого лікування пацієнти скаржилися на погіршення стану здоров’я. За попередніми даними, зловмисники  застосовували для лікування своїх пацієнтів сильнодіючі препарати. Родичам потерпілих стверджували, що реабілітацію треба продовжити, адже це процес тривалий. Детективи встановили, що були випадки, коли людей по дев’ять місяців не випускали на вулицю, тримаючи в душних кімнатах, де вікна були наглухо забиті.
 
"Серед «послуг» психореабілітаціного закладу  було й примусове доправлення пацієнтів: людину силою забирали з дому, вантажили в автівку і завозили до центру. За цю послугу теж платили ті, хто бажав оздоровлення своїм рідним. Вартувала вона в межах двох-двох з половиною тисяч гривень", - розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Володимир Галевич.  
 
Організаторами злочинного угрупування виявилося подружжя зі столиці. Раніше судимий за зґвалтування  та наркозлочини 39-річний киянин спільно зі своєю 32-річною дружиною винайняли в одному з сіл Тернопільського району приватне помешкання. Зловмисники, не маючи ні медичної, ні психологічної освіти, ні жодної ліцензії на здійснення лікувальної практики, почали «оздоровлювати» людей. Через деякий час до кримінальної діяльності  долучилися  33-річний мешканець Волинської області та 25-річний мешканець Тернопільщини.
 
 
Зі слів Володимира Галевича, злочинному угрупуванню вже  оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 146 Кримінального Кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Судом обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.  Зловмисникам може загрожувати до десяти років ув'язнення. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux