Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Безпека як тренд»: поліція Хмельниччини долучилася до організації конкурсу колекцій «безпечного» світловідбиваючого одягу
Опубліковано 23 березня 2019 року о 19:49

Поліція Хмельниччини долучилася до організації масштабного всеукраїнського заходу, мета якого — запровадити серед українців моду на «безпечний» одяг, оздоблений світловідбиваючими елементами. 

В Україні поки що законодавчо не закріплений обов‘язок громадян носити у темну пору доби одяг зі світловідбиваючими елементами. Але, як показує досвід багатьох європейських держав, саме така дрібничка, як світлоповертаючий флікер на одязі, дозволяє суттєво знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та велосипедистів.

Зважаючи на цю проблему, відомий дизайнер, голова Національного галузевого партнерства у легкій промисловості «Fashion Globus Ukraine» Голда Виноградська вирішила організувати у місті Хмельницькому конкурс серед майбутніх дизайнерів під назвою «Безпека як тренд».

Мета цього заходу — не лише сприяти розвитку легкої промисловості в Україні, а й запровадити серед молоді та дітей моду на одяг зі світловідбиваючими флікерами. До співпраці пані Голда запросила не лише місцеву владу, а й поліцію. 
Поліцейські із задоволенням долучилися до організації конкурсу, оскільки, як ніхто інший, знають важливість цієї проблеми.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області Дмитро Міхалець, виступаючи перед глядачами і учасниками з різних куточків України зазначив:

— Сьогоднішній захід для нас, як для поліцейських, особливо важливий. Щодня переглядаючи статистику, ми розуміємо, що, на жаль, майже не буває такого дня, щоб на теренах нашої області не ставалося дорожньо-транспортної пригоди, у яких хтось отримує травми чи гине. Причому, більшість ДТП стається у темну пору доби. Лише за минулий рік 363 людини стали жертвами ДТП, і серед них чимало велосипедистів, пішоходів, дітей. Коли ми аналізуємо такі автопригоди, то розуміємо, що в багатьох випадках винні не лише водії, які були за кермом, а й ті громадяни, які не подбали про власну безпеку, зробивши себе помітними у темний час доби. Тому на сьогоднішній показ мод, тема якого «Безпека як тренд», ми покладаємо велику надію. Сподіваємося, що молодим дизайнерам вдасться запровадити моду на світловідбиваючий одяг і ми разом знизимо страшну статистику ДТП.

Між показами колекцій одягу правоохоронці щиро розповідали глядачам про себе, свою роботу, умови служби, чим викликали шквал овацій та позитивних емоцій. Багато хто з учасників показу по завершенні заходу навіть вирішив долучитися до поліцейських лав, вступивши до навчальних закладів системи МВС.

Щоб підтримати поліцейських, які говорили про важливість безпеки на дорогах, на захід приїхали байкери з мотоклубу «Маd brothers», які з боку водіїв розповіли, наскільки важливо учасникам руху бути видимими у темряві та за поганих погодних умов.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux