Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Автопарк поліції Донеччини поповнився 15 новими автомобілями та пересувним ситуаційним центром
Опубліковано 30 березня 2018 року о 18:21

Сьогодні, 30 березня, під час публічного інструктажу на головній площі Маріуполя начальник поліції Донецької області Микола Семенишин вручив підрозділам поліції регіону ключі від нового службового транспорту. Вже завтра нові автівки виїдуть на службу в 13 районах області. Новинка автопарку – автомобіль ситуаційного центру, обладнаний інтелектуальними системами для роботи під час поліцейських операцій та масових заходів.

«Автопарк поліції Донеччини поповнився 16 новими автомобілями. Більшість з них призначені для груп реагування патрульної поліції по всій області. Це дозволить максимально наблизити поліцію до населення, якісніше надавати поліцейські послуги та ефективно забезпечувати безпеку мешканців навіть у найвіддаленіших населених пунктах», - відзначив Микола Семенишин.

Поліцейські отримали автомобілі «Рено Дастер» і «Шкода Рапід», два пасажирських фургони для конвоювання затриманих, пасажирський автобус та мікроавтобус «Рено Мастер», в якому обладнано пересувний ситуаційний центр.

Техніка відповідає європейським стандартам: легковики оснащені екологічними двигунами, а у конвойних машинах підтримується комфортна температура.

Весь транспорт за винятком автомобілю ситуаційного центру придбаний за сприяння Кабінету міністрів України, МВС та Національної поліції в рамках реформування правоохоронної системи.

Мобільний «оперштаб» було придбано завдяки підтримці керівництва Нацполіції та голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського. 

За словами керівника поліції Донеччини, цей проект є продовженням співпраці з обласною та міською владою щодо розвитку системи регіональної безпеки - Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC).

Автомобіль оснащений інноваційними технічними засобами та об’єднаний в одну мережу з UASC. Це дозволяє стежити за ситуацією «онлайн» в конкретній точці та напряму забезпечувати передачу інформації в ситуаційний центр поліції, а також управляти силами та засобами у віддаленні від основного місця дислокації.

Він використовуватиметься для забезпечення публічної безпеки під час масових заходів, а також виконання поліцейських спецоперацій.

Всього за останні два роки автопарк поліції Донеччини поповнився 144 автомобілями. 18 з них придбані органами місцевого самоврядування, на модернізацію матеріально-технічної бази прифронтової поліції було виділено близько 36 мільйонів гривень.

Як відзначив присутній на урочистому заході заступник голови Маріупольської міської ради Ярослав Хотнянський, розвиток технологій в поліції позначився на стані безпеки в місті. Він нагадав, що, згідно з останнім соціологічним опитуванням, Маріуполь залишається одним з найбезпечніших міст країни та лідером за кількістю позитивних оцінок поліції від жителів.

На перший тест-драйв службових автомобілів поліцейські запросили дітей з Центру опіки, місцевих шкіл та «Ліги майбутніх поліцейських».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux