Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Арсен Аваков нагородив поліцейських, які викрили масштабну організовану групу наркоторговців
Опубліковано 14 травня 2020 року о 13:34

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороди співробітникам Департаменту протидії наркозлочинності, Департаменту кримінального аналізу, Департаменту стратегічних  розслідувань, Головного управління Нацполіції у Києві та Управління патрульної поліції столиці. 

«У квітні 2020 року проведено масштабну спецоперацію в ході якої, під час обшуків, вилучено рекордну партію метадону – понад 50 кілограмів. Ця операція визначена нами як зразкова, як початок нового шляху. Ми розраховуємо, що такі операції будуть нормою. І для нас вкрай важливо, щоб кожен із вас розумів важливість і цінність того, що ви робите. Хочу запрошувати вас на такі заходи частіше та знати, що в нашому підрозділі, який веде боротьбу з наркозлочинністю, відповідальні та чесні люди, які допомагають нам досягати результатів», - сказав Арсен Аваков.

Голова Нацполіції Ігор Клименко високо оцінив роботу працівників Нацполіції:

«Це велика системна робота всього кримінального блоку та оновленого колективу Департаменту протидії наркозлочинності. Ми маємо частіше подавати такі результати для того, щоб Україну максимально очистити від наркотиків. Від цього залежить майбутнє нашої держави», - зазначив Ігор Клименко. 

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі наголосив, що робота поліцейських з протидії наркозлочинності варта поваги та визнання.

«Викриваючи такі групи наркодилерів, ви щодня рятуєте багато життів. Люди, які розповсюджують наркотики - знищують наше майбутнє, тому ваша робота вкрай важлива», - сказав Олександр Гогілашвілі. 

22 поліцейських за викриття та затримання учасників організованої злочинної групи, які займалися виготовленням та збутом метадону, отримали нагрудні знаки «За безпеку народу», «За відзнаку в службі», наручні годинники та відзнаку МВС «Вогнепальна зброя».

Нагадаємо, 21 квітня 2020 року поліція викрила масштабну організовану злочинну групу наркодилерів.

Зловмисники займалися виготовленням метадону і психотропів у двох лабораторіях та його збутом в Україні і за кордоном, як оптовими партіями через Інтернет-магазини, так і вроздріб через мобільні додатки та закладки. До складу угруповання входило 26 осіб із чітко розподіленими ролями: організатори,  «хіміки», які виготовляли наркотики, фасувальники, закладники, оператори, які приймали замовлення, бухгалтери та особи, які обготівковували кошти від продажу метадону. Під час обшуків вилучено найбільшу кількість метадону – понад 50 кілограмів - на два мільйони доларів США, обладнання для нарколабораторій, прекурсори, транспортні засоби, готівку, інші речові докази.

26 учасників організованої злочинної групи – від організаторів до закладників, були затримані. Усі вони – молоді люди віком від 23-х до 34-х років, жителі столиці та Київської області. Організатори наркобізнесу – давно знайомі між собою, товаришують і навіть стали кумами. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux