Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві стартували тренінги для українських поліцейських щодо забезпечення правопорядку за "скандинавською" моделлю
Опубліковано 25 вересня 2017 року о 14:30

Сьогодні, 25 вересня, представники Консультативної місії Європейського Союзу і керівники МВС та Національної поліції презентували так званий «скандинавський підхід» для забезпечення  публічної безпеки та порядку. У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук та заступник Голови Національної поліції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Протягом двох тижнів іноземні експерти проведуть заняття для 22 поліцейських керівного складу стратегічного, тактичного та оперативного рівня, які відповідають за забезпечення публічної безпеки.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук, цей тренінг має на меті передати українським правоохоронцям досвід роботи іноземної поліції за так званою «скандинавською моделлю» охорони публічного порядку.

«Сьогодні ми всі разом даємо старт нашому тренінгу, який має на меті обмін досвідом, вивчення «скандинавської моделі» охорони публічного порядку. Зазначений проект є результатом взаємодії та спільних зусиль з нашими партнерами, що спрямовані на розвиток та становлення молодої Національної поліції», – сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра наголосила, що МВС працює над новою «Стратегією-2020», щоб громадяни України відчували себе в цілковитій безпеці.

«Нещодавно в МВС ми презентували «Стратегію 2020», яка має на меті не лише довести рівень довіри населення до правоохоронців до 100 відсотків, але і створити абсолютно безпечне суспільство. Щоб українці були твердо переконані – в будь-якій ситуації працівники органів системи МВС прийдуть на допомогу», – зазначила Тетяна Ковальчук.

Вона підкреслила, що саме такі тренінги з міжнародними експертами та правоохоронцями допомагають українським фахівцям свої знання і вміння.

Заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що патрульна поліція вже застосовує в  повсякденній роботі європейський досвід. Зокрема, по «скандинавському проекту» було перепідготовлено більше 100 працівників поліції. Вони працюють у групах перемовників, які залучаються при забезпеченні безпеки під час масових заходів.

«Сьогодні ми розпочинаємо підготовку командирів. Основне завдання цих курсів навчити командирів різних ланок приймати рішення на своїх рівнях. Не чекати команди від вищого керівництва, а оперативно приймати законне рішення», - наголосив Олександр Фацевич.

Він додав, що правильна сукупність вибіркового застосування поліцейським заходів примусу, побудова чіткої системи управління відповідними поліцейськими операціями на стратегічному, операційному та командному рівні сприятиме підвищенню рівня довіри населення до поліції. 

Нагадаємо, за шість тренінгів, які тривали упродовж кількох місяців, курси перемовників пройшли 120 українських поліцейських.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux