Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Щодобово до забезпечення безпеки на автошляхах залучаються 540 екіпажів поліції – В’ячеслав Аброськін
Опубліковано 25 липня 2018 року о 13:56

Зокрема, додатково буде залучено 54 екіпажів управління патрульної поліції та 114 груп. Про це сьогодні, 25 липня, повідомив перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін у ході наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та за участі першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

За словами Володимира Гройсмана, потрібно негайно вжити заходів для налагодження оперативного контролю  за станом аварійності на дорогах.

«Мова йде і про перевізників. Якщо проведені заходи убезпечать хоча б одне людське життя, то це цього варте. Відтак, при в’їзді та виїзді транспорту має бути жорсткий контроль», – наголосив Прем’єр-міністр України.

Він зазначив, що потрібно поглибити аналітику по тим ДТП, в яких є загиблі, перевищення швидкості водіями та їх перебування в стані алкогольного сп’яніння.  Всі ці висновки повинні бути «першочерговим орієнтиром».

«Крім того, ми направили до парламенту підготовлений МВС пакет документів  щодо заходів безпеки на дорогах, зокрема – це і підвищення відповідальності», – зазначив Володимир Гройсман.

Перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що з метою зниження аварійності на дорогах Нацполіцією спільно з МВС розпочато низку заходів.

«З урахуванням аварійності розроблені детальні розрахунки додаткових сил і засобів реалізації ефективного нагляду за дорожнім рухом. Додатково буде залучено 54 екіпажі управління патрульної поліції та 114 груп. Загалом до забезпечення безпеки на автошляхах щодобово залучаються 540 екіпажів  поліції», – повідомив В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що в підрозділах поліції розроблено карти-схеми зон патрулювання  патрульних нарядів. Крім того, проведено спільні наради з представниками Укртрансбезпеки, а також розпочато роботу спільних мобільних груп. Зокрема, такі групи працюють в рамках спільної профілактичної операції «Перевізник».

Водночас В’ячеслав Аброськін підкреслив, що Головним слідчим управлінням Нацполіції взято на особистий контроль стан  розслідування ДТП, які мали місце 20-го липня.

«На сьогодні в указаних провадженнях триває ряд експертиз. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід», – повідомив перший заступник глави Нацполіції.

За словами заступника Голови Нацполіції Олександра Фацевича, проведений правоохоронцями аналіз дає можливість визначити основні причини дорожньо-транспортних пригод з постраждалими.

«35 відсотків – це перевищення безпечної швидкості руху. Порушення правил маневрування становить 20 відсотків, порушення правил дорожнього руху пішоходами – 8 відсотків», – зазначив Олександр Фацевич.  

Він додав, що з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху поліція постійно здійснює моніторинг ситуації на дорогах. Відтак, розраховується і присутність нарядів поліції. Крім того, Олександр Фацевич зазначив, що лише протягом трьох днів виявлено трьох водіїв маршрутних таксі, які перебували в стані алкогольного сп’яніння.

«Тобто під час виходу на маршрут медичний огляд водія здійснювався формально або зовсім не проводився. Відтак ми і далі будемо посилювати превентивні заходи щодо забезпечення безпеки», – сказав Олександр Фацевич.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux