Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
"Ми повністю змінимо систему підготовки працівників кримінальної поліції", - Сергій Князєв
Опубліковано 03 листопада 2017 року о 15:06

Зокрема, новації торкнуться системи підбору і навчання молодих оперативників, а також створення нових структур, які активно боротимуться з організованою злочинністю. Про це Голова Національної поліції України заявив сьогодні, 3 листопада, під час підбиття підсумків роботи кримінального блоку за 10 місяців 2017 року.

У порядку денному наради були заплановані питання роботи оперативних підрозділів Нацполіції. Зокрема, учасники заходу обговорили аспекти взаємодії різних служб при розкритті злочинів, викритті та документуванні злочинних угрупувань. Також йшлося про пошук оптимальних заходів боротьби зі злочинністю з урахуванням вимог сьогодення. 

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що у відомстві планують повністю змінити систему підбору та навчання кандидатів на службу в підрозділах кримінальної поліції. 75-80 відсотків кандидатів приходитимуть на посади після певного періоду служби в підрозділах патрульної поліції. Таким чином, йдучи на службу, кандидат матиме певний досвід роботи.

Водночас решта кандидатів – 20-25 відсотків від необхідної кількості оперативників – отримуватимуть спеціалізовану освіту. Після отримання освіти молодих оперативників навчатимуть їхні досвідчені колеги.

Глава відомства звернувся до керівників обласних підрозділів кримінальної поліції, присутніх на нараді, з вимогою приділити необхідну увагу процесові підготовки молодих оперативників.

«Ви повинні навчити, адже саме ви і є тим «кістяком», який сформує та навчить нове покоління українських поліцейських», – наголосив Сергій Князєв.

Окремо глава Нацполіції зупинився на новаціях, впровадження яких планується у відомстві найближчим часом. Зокрема, йдеться про приведення у відповідність до сучасних вимог тієї нормативної бази, якою керуються правоохоронці у своїй роботі. Крім того, планується створення поліцейських підрозділів, які більш активно протидіятимуть злочинності. Однією з таких форм роботи є утворення інституту детективів поліції.

«Ми плануємо переформатувати роботу карного розшуку – створюємо повністю новий підрозділ. Туди увійдуть найкращі працівники, 70 відсотків з яких – це оперативники, а ще 30 відсотків – слідчі», – зазначив Сергій Князєв.

У рамках наради Голова Нацполіції вручив відомчу відзнаку МВС «Вогнепальна зброя» начальникові Управління карного розшуку поліції Донеччини Артему Киську. У листопаді 2014 року Артем Кисько разом з іншими правоохоронцями практично з-під носа терористів вивіз з окупованого Донецька 600 одиниць зброї та прапор донецької міліції. Пізніше Артем Кисько захищав Дебальцеве, був поранений та отримав орден «За мужність» ІІІ-го ступеню.

За результатами наради керівники відомства визначили пріоритети в роботі підрозділів кримінальної поліції. Ними стали протидія організованій злочинності, зокрема – діяльності так званих «злодіїв у законі», а також боротьба з наркозлочинністю, торгівлею людьми та кіберзлочинами.

«Перебуваючи будь-де: в метро, на вулиці, чи в Інтернеті – громадяни мають почувати себе у безпеці», – підкреслив Сергій Князєв.

Нагадаємо, під час підбиття підсумків роботи відомства упродовж 9 місяців 2017 року Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що 88 відсотків скоєних вбивств в державі – розкрито.

Раніше перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін підкреслив, що кількість скоєних вбивств і замахів у цьому році є найнижчою за останні 10 років.

Крім того, В'ячеслав Аброськін повідомив, що кількість зареєстрованих у 2017 році умисних вбивств є найнижчою за останні 20 років.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux