Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За два місяці поточного року до суду направлено справи стосовно 20 «економічних» ОЗГ
Опубліковано 27 березня 2018 року о 14:23

Кримінальні провадження відкриті за матеріалами підрозділів Департаменту захисту економіки Нацполіції та ними ж супроводжувалися. Кількість викритих організованих злочинних груп у сфері економіки – є вдвічі більшою порівняно з минулим роком. Про це сьогодні, 27 березня, під час відеоселекторної наради повідомив заступник глави Нацполіції – начальник Департаменту захисту економіки Ігор Купранець.

Він зазначив, що увагу працівників обласних підрозділів захисту економіки акцентовано саме на виявленні правопорушень у сфері бюджетних коштів та посадових злочинах. Відтак Ігор Купранець позитивно відзначив співпрацю підрозділів захисту економіки та слідчих управлінь в областях.

«Ми дуже жорстко реагуємо, щоб матеріали не лежали без руху тривалий час і їм приділялася належна увага», – наголосив Ігор Купранець.

Водночас він наголосив на необхідності вивчення кожного матеріалу у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами порушень у сфері економіки. Контроль з боку начальників главків поліції на місцях спільно з керівниками управлінь захисту економіки та слідчих підрозділів зробить розслідування цих правопорушень більш ефективним.

За словами Ігоря Купранця, Департаментом захисту економіки разом зі слідством виявлено понад 1900 кримінальних правопорушень у сфері економіки. Крім того, упродовж січня-лютого цього року до суду направлено матеріали кримінальних проваджень стосовно 20 організованих злочинних груп у сфері економіки.

«На сьогоднішній день організовані групи направляються по «важких» статтях, які пов’язані із бюджетом і хабарництвом. Ми відійшли від так званих «галочних» показників. Натомість більший акцент приділяємо бюджетним коштам. Я акцентую увагу на тому, що справи повинні йти до суду. Водночас слід визначити конкретні терміни, провести ревізію матеріалів кримінальних проваджень, які знаходяться в слідстві, щоб ми могли планувати в подальшому закінчення розслідування цих матеріалів», – зазначив Ігор Купранець.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв підтримав цю пропозицію, визначивши двотижневий термін для проведення ревізії матеріалів кримінальних проваджень за «економічними» правопорушеннями.

Нагадаємо, у Києві поліція затримала посадовця ПрАТ «Київводоканал» та двох посередників на хабарі.

Раніше у Харківській та Одеській областях на хабарах затримано двох працівників районних військових комісаріатів.

Також оперативники ДЗЕ Нацполіції затримали посадовця за одержання хабара у 100 тисяч доларів США за введення будинку в експлуатацію.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux