Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Всесвітній день дитини поліцейські нагадали школярам про їхні права
Опубліковано 21 листопада 2019 року о 14:28

Ювенальні поліцейські завітали до навчальних та виховних закладів по всій державі. 

У різних куточках країни, від Закарпаття до Луганщини та від Чернігівщини до  Одещини, поліцейські провели превентивні зустрічі у рамках проєктів «Я маю право» та «Поліцейський проєкт безпеки». Окрім того, правоохоронці знайомили малечу із Конвенцією ООН про права дитини.  

Так, 20 листопада, у Всесвітній день дитини, на Вінниччині стартував  проект «Поліцейські уроки безпеки». Ювенальні поліцейські  обласного главку спільно з інструкторами тренінгового центру ГУНП  провели профілактично-оздоровчий захід  для калинівських школярів 9-10 класів.

Поліцейські розповіли школярам, як необхідно поводити себе на вулиці та дома, аби запобігти нещасним випадкам та травмуванням. Ювенальні поліцейські наголосили дітям на необхідності ведення здорового способу життя, відповідальному ставленні до свого здоров’я, а також про згубні наслідки  вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин. 

Під час зустрічі працівники поліції нагадали учням про ризики в інтернет-мережі та як убезпечити себе від їх можливих негативних проявів.

А інспектори тренінгового центру  провели з дітьми підготовчі фізичні вправи,  а потім навчали їх  прийомам самооборони.

Правоосвітні уроки за темою "Я маю право" провели й харківські та черкаські ювенальні поліцейські. 
Правоохоронці Харкова нагадали підліткам про їх права та обов'язки, розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, а також нагадали про негативні наслідки булінгу в дитячому середовищі.

У Черкасах поліцейські зустрілися із дев’ятикласниками. Правоохоронці розповіли дітям про те, які права гарантуються кожному, як їх реалізувати та захистити у разі порушення. Говорили про право на освіту, на особисту безпеку, на безкоштовну медичну допомогу, на захист від експлуатації, насильства й приниження. 

Також поліцейські і діти говорили про необхідність дотримуватися й правил поведінки. Зокрема, поводити себе так, щоб своєю поведінкою не порушувати права інших людей, бути старанними та активними, поважати одне одного, не ображати й не принижувати інших та дотримуватися правил безпеки.

А запорізькі поліцейські розповіли учням третіх класів про історію появи цього свята та підкреслили, що малеча завжди може звертатись за порадою до батьків, вчителів та друзів-поліцейських, адже завдання дорослих завжди допомагати і робити майбутнє дітей щасливим і безпечним.

Поліцейські Києва запросили малечі до себе в гості. Так, правоохоронці Деснянського району столиці відчинили двері управління для учнів 5-го класу спеціалізованої школи. Поліцейські розповіли малечі про Конвенцію ООН як про угоду між країнами, яка передбачає, що уряд кожної держави має дбати про дітей.

Правоохоронці також показали дітям спеціальні засоби, які використовуються у службовій діяльності, поліцейську амуніцію та вміст валізи експерта-криміналіста.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux