Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві стартував семінар із розслідування справ сексуальної експлуатації дітей
Опубліковано 05 вересня 2018 року о 13:11

Триденний захід на тему «Поширення кращих поліцейських практик з розслідувань справ сексуальної експлуатації дітей» для фахівців Нацполіції проходитиме з 5 по 7 вересня. Відкрили семінар Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф та заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.

Міжвідомчий практичний семінар відбувається за підтримки Посольства Великої Британії в Києві та Національного агентства з боротьби зі злочинністю Великої Британії. Участь у ньому беруть представники Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності, Департаменту кіберполіції, факультету кіберполіції Харківського національного університету внутрішніх справ, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та Генеральної прокуратури України.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук, захист та безпека маленьких українців є важливим завданням МВС, а протидія сексуальним злочинам щодо дітей — важливим аспектом роботи відомства.

«Захист та безпека громадян, особливо маленьких українців - пріоритетний напрямок роботи МВС. Наше завдання - створення середовища, в якому захищатимуться права всіх без виключення. Захист прав дитини стоїть на національному рівні», - наголосила Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра внутрішніх справ повідомила, що вже сьогодні МВС працює над розробкою законодавчої бази для створення реєстру сексуальних правопорушників щодо дітей.

«Створення такого реєстру зменшить кількість рецидивів та повторів таких правопорушень», - додала вона.

Начальник управління ювенальної превенції Національної поліції Лариса Зуб повідомила, що робота з дітьми є специфічною. Важливою її частиною є психологічна складова. Тим часом, з початку року вже зареєстровано понад три тисячі правопорушень щодо дітей. Відтак українські поліцейські зараз проходять спеціальну підготовку.

«Сподіваюся, що досвід Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії та впровадження кращих європейських практик з розслідування справ саме цієї категорії, сприятиме удосконаленню діяльності правоохоронних органів України», - додала вона.

Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф запевнила, що повністю підтримує МВС на шляху реформування сектору безпеки.

«Ми підтримуємо правоохоронні органи, особливо ті, що працюють у сфері розслідування злочинів щодо дітей. У Британії існує відкритий реєстр тих, хто зчинив сексуальний злочин відносно дітей. Поліція спостерігає за ними навіть після відбування покарання», - додала вона.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Фото Андрія Новицького


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux