Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція затримала розшукуваного за нанесення смертельного удару поліцейському Київщини
Опубліковано 10 квітня 2019 року о 09:15

Дільничний офіцер поліції Вишгородського відділу поліції Київської області у позаслужбовий час став свідком бійки поблизу одного з нічних розважальних закладів Київщини і намагався розборонити дебоширів. Один з них наніс поліцейському удар в голову, від якого пізніше поліцейський помер. Зловмисника затримали через майже три тижні пошуків в іншому регіоні держави.  

24 березня 2019 року вночі біля кафе-бару у селі Демидів Київської області розпочалася бійка. 22-річний дільничний офіцер поліції Вишгородського відділу поліції Київської області Михайло Бічевий, який у позаслужбовий час теж відпочивав у закладі, став очевидцем події і кинувся розбороняти учасників конфлікту.

Один з учасників бійки (на той момент – невстановлений) вдарив поліцейського по голові, від чого він впав на асфальт без свідомості. Свідки події почали надавати першу допомогу потерпілому та викликали «швидку». Коли медики прибули, Михайло вже прийшов до тями. Його оглянули і повідомили, що у нього легкий струс головного мозку. Тож від госпіталізації поліцейський відмовився.

Друзі відвезли його на автомобілі до гуртожитку, де він мешкав. Але вдень занепокоїлись, бо Михайло не відповідав на телефонні дзвінки.  Вдома його знайшли у важкому стані, практично без ознак життя. Лікарі двох бригад «швидкої» не змогли врятувати життя поліцейського.

За висновком судово-медичної експертизи причиною смерті стали набряк головного мозку, крововиливи, внутрішньочерепна травма, ушкодження внаслідок контакту з тупим предметом.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Вишгородського району розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Розкриття цього злочину перебувало на контролі керівництва МВС України та Національної поліції України.

Працівники кримінального блоку поліції, слідчі, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, провели низку заходів і встановили особу винуватця трагедії.

Ним виявився одноліток загиблого, раніше не судимий  мешканець м. Гостомель Київської області. Усвідомивши тяжкість свого вчинку, зловмисник вимкнув мобільний телефон, перестав спілкуватися з рідними, знайомими і зник з поля зору. Відтак молодикові заочно було пред’явлено підозру у скоєнні злочину та винесено постанову про оголошення його у розшук.

Розшук тривав 17 діб. Учора, 9 квітня, бійці спецпідрозділу КОРД поліції Кіровоградської області та оперативники Київського обласного Управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, за підтримки працівників поліції Київщини, Ірпінського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, затримали винуватця смерті поліцейського.

За нанесення тілесних ушкоджень, які стали причиною смерті, зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що поліція Київщини розшукує чоловіка, який завдав смертельні побої дільничному офіцеру Вишгородської поліції.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux