Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
22 поліцейські керівники з кількох регіонів пройшли тренінг КМЄС із забезпечення публічної безпеки
Опубліковано 22 лютого 2019 року о 17:36

Цього разу кращі європейські практики щодо забезпечення громадського порядку за скандинавською моделлю засвоїли представники Головного управління Національної поліції в Київській, Дніпропетровській, Тернопільській і Полтавській областях та м. Києві, Управління патрульної поліції в Київській області та м. Києві.  Сертифікати  їм вручив заступник Голови Національної поліції України  Олександр Фацевич. 

У  заході взяли участь очільник Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй, керівник відділу правоохоронної діяльності КМЄС в Україні  Хільдегард Буітнік та тренер з питань охорони публічного порядку КМЄС в Україні Ола Вольтер.

Упродовж чотирьох  тижнів досвідчені експерти та тренери Консультативної місії Європейського Союзу навчали українських правоохоронців. Ази скандинавської  моделі вивчали  як в теорії, так і на практиці.

За словами Олександра Фацевича,  впровадження скандинавської моделі забезпечення публічного порядку в Україні сприятиме підвищенню ефективності діяльності поліції. 

«Найголовніше завдання, яке стоїть перед усіма учасниками тренінгу – подальша реалізація набутого досвіду в практичній діяльності й навчальному процесі. Впевнений, що цей ви досвід впроваджуватимете на місцях, адже новий підхід у забезпеченні громадського порядку  - важливий крок на шляху до повного оновлення методів поліцейської роботи в Україні», - зазначив заступник глави Нацполіції.

Головним принципом скандинавського підходу є знання, сприяння, комунікація. Роль поліції полягає в тому, щоб гарантувати захист прав учасників мирного зібрання, а не в обмеженні їхніх прав. Курс передбачає підготовку командирів трьох рівнів: стратегічного (відповідає європейському «золотому»), операційного («срібного») та тактичного («бронзового»). Тренінг проводиться з метою навчання особового складу НПУ запобіганню кризовим ситуаціям і попередженню конфліктів між учасниками заходів, а також між ними та правоохоронцями.

У свою чергу радник КМЄС з питань забезпечення громадського порядку під час масових заходів Ола Вольтер висловила вдячність за можливість проведення таких тренінгів.

«У нас гарна команда і ми досягли мети. Я вірю, що це щира співпраця і важлива суспільна справа, -  наголосила Ола Вольтер.

Тим часом Олександр Фацевич висловив вдячність  Консультативній місії Європейського Союзу, а також представникам поліції Швеції, Данії за підготовку  поліцейських. Він також наголосив на необхідності подальшої співпраці.

«У цьому році ми плануємо продовжити навчання і командирів і особового складу, а саме дій  поліцейських під час забезпечення публічної безпеки планування та реалізацію завдань», - повідомив Олександр Фацевич.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux