Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Запоріжжі поліцейські затримали уродженця Дніпра, який заподіяв вогнепальні поранення двом запоріжцям
Опубліковано 18 травня 2021 року о 12:46

Зловмисник під час конфліктної ситуації вчинив стрілянину в курортній Кирилівці. Наразі фігуранту повідомлено про підозру в скоєнні замаху на вбивство. В ході обшуку з автомобіля вилучено знаряддя злочину.

17 травня близько 1-ї години ночі до відділу поліції № 1 Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що в смт Кирилівка невідомий вчинив стрілянину з рушниці. На місце події негайно виїхало керівництво обласної поліції, слідчо-оперативна група та наряди реагування патрульної поліції. В дію було введено поліцейську операцію. На місці злочину працювали експертно-криміналістична служба та інспектори-кінологи.

Слідчо-оперативна група встановила, що в смт Кирилівка між двома компаніями чоловіків, мешканцями міста Дніпро та Запоріжжя, сталася конфліктна ситуація, яка завершилась нанесенням тілесних ушкоджень та застосуванням зброї. Вогнепальне поранення отримали двоє чоловіків 2002 та 1975 років народження, мешканці Запоріжжя. Постраждалих доставлено до Якимівської районної лікарні, де їм надана медична допомога. Наразі 18-річний постраждалий перебуває у реанімаційному відділенні районної лікарні, інший чоловік для подальшого лікування звернувся до Запорізької обласної лікарні.

В результаті проведення комплексу оперативно-пошукових заходів близько четвертої години 17 травня співробітники відділу поліції № 1 Мелітопольського РУП на 435 кілометрі автошляху Харків-Сімферополь затримали вантажний автомобіль, в якому пересувався підозрюваний. Ним виявився мешканець міста Дніпро, 1987 року народження. Фігурант затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час проведення невідкладного обшуку з вантажного автомобіля, на якому пересувався фігурант, було вилучено знаряддя злочину - помпову рушницю, яка зареєстрована та знаходиться легально у користуванні зловмисника, а також набій калібру 12 мм та інші речові докази.

18 травня слідчим відділу № 1  Мелітопольського райуправління поліції зловмиснику повідомлено про підозру у кримінальному правопорушенні за ознаками ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), п. 1 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідчим вирішується питання обрання фігуранту запобіжного заходу. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо: У Мелітополі заарештовано раніше судимого місцевого мешканця, який в ході сварки наніс смертельні тілесні ушкодження своєму знайомому.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux