Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Андрій Крищенко: «Протягом тижня ми затримали чотирьох громадян, які «мінували» столичні будівлі та об’єкти»
Опубліковано 30 липня 2020 року о 13:12

За останні сім днів столична поліція отримала 55 повідомлень про залишені без нагляду підозрілі предмети, а також 17 повідомлень – про мінування об’єктів. Кожне повідомлення правоохоронці ретельно відпрацювали.

З 22 липня столична поліція посилила заходи безпеки на вулицях міста. До забезпечення публічної безпеки та громадського порядку задіяні додаткові наряди поліції та військовослужбовці Національної гвардії України.

Як зазначив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, столичні правоохоронці посилено несуть службу у місцях масового скупчення громадян, на транспортних розв’язках, станціях метрополітену тощо:

«Лише за останні сім днів ми отримали 55 повідомлень про залишені без нагляду підозрілі предмети, валізи, пакунки тощо, а також 17 повідомлень – про мінування об’єктів. Ми ретельно відпрацювали кожне з них і вдячні містянам за небайдужість. Наголошую, що у разі виявлення невстановлених предметів не треба їх чіпати, а слід негайно телефонувати на 102».

Втім, очільник столичних поліцейських повідомив, що під час перевірки інформації про мінування об’єктів та будівель встановлено та затримано чотирьох осіб.

«Ми затримали мешканця столиці, 2000 року народження, за неправдиве повідомлення про замінування та захоплення заручників. Молодик зателефонував на спецлінію 102 і повідомив про закладену вибухівку у п’яти торгових центрах столиці та про захоплення 20 заручників в автобусі. Провівши перевірки приміщень та прилеглих територій, за жодною із вказаних ним адрес небезпечних предметів ми не знайшли, а інформація про захоплення заручників не підтвердилася», - розповів Андрій Євгенович.

Працівники кримінальної поліції відділу поліції № 2 Святошинського управління поліції затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. При поверхневій перевірці у молодика виявили та вилучили мобільний телефон, з якого він здійснив псевдовиклик. У подальшому слідчі оголосили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

«Вчора близько 18-ої години до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що станція метро «Вокзальна» замінована. Внаслідок дій правопорушника майже на годину робота метрополітену Святошинсько-Броварської лінії була призупинена, а на час відпрацювання місця події ми евакуювали понад 300 пасажирів. Під час огляду станції та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин ми не виявили. Проте встановили особу, що надала поліції хибне повідомлення. Це – 26-річний мешканець Святошинського району, який пояснив свої дії тим, що нібито хотів перевірити готовність поліції до перевірки подібних повідомлень»», - додав Андрій Крищенко.

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі.

Окрім того, під час спільної операції правоохоронців затримано дует мешканців столиці, що вчиняли терористичні акти в Києві. У ході обшуків за місцем мешкання фігурантів вилучено речові докази, які направлено на експертизу.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux