Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
25 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом
Опубліковано 20 березня 2019 року о 11:33

Всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло понад 3,4 тисячі повідомлень про порушення у виборчій сфері. Слідчі підрозділи розпочали 187 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом. 

За добу до поліції надійшло 104 заяви та повідомлення, пов’язаних з виборчим процесом. Відтак слідчими розпочато шість кримінальних проваджень.

Так, 19 березня до поліції Чернігівської області надійшло два повідомлення щодо перешкоджання здійсненню виборчого права. Слідчим відділом розпочаті кримінальні провадження ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Також до чергової частини Нацполіції в Тернопільській області надійшло повідомлення щодо хуліганських дій. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Ще два повідомлення надійшли до Національної поліції щодо підкупу виборців у місті Києві. Відтак розпочаті кримінальні провадження за ч.4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

Водночас у Львівській області із заявою про вчинення правопорушення до поліції звернулась громадянка, котру без її згоди висунули на посаду голови ДВК, підробивши заяву. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання) Кримінального кодексу України.

Всього за минулу добу на території держави зареєстровано 104 повідомлення про події, пов’язані з виборами, а з початку передвиборчої кампанії – 3 468 таких повідомлень.

Найбільше виявлено порушень у виборчій сфері у місті Києві, зокрема 436 фактів, в Дніпропетровській області – 343 факти та 218 порушень – в Донецькій області.

Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією (1907), підкупом виборців (473), хуліганством (260) та пошкодженням майна (88).

Загалом з початку передвиборчої кампанії поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 187 фактам вчинення дій, які мають ознаки кримінальних правопорушень. Зокрема, 83 кримінальні провадження стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 104 кримінальні  провадження – пов’язані із проведенням виборчої кампанії.

Відтак 25 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом. Також складено 584 адміністративних протоколів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень – за підкуп виборців та перешкоджання здійсненню виборчого права.

Департамент комунікації 
Національної поліції України 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux