Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Затриманим викрадачам підприємця Сергія Ткаченка слідчі сьогодні повідомлять про підозру - Ігор Клименко (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 16 липня 2020 року о 13:21

Зловмисники протягом двох тижнів тримали чоловіка у підвалі, закувавши його у кайданки. За звільнення бранця викрадачі вимагали значну суму в іноземній валюті.  Завдяки професійним діям поліцейських Києва чоловіка вдалося звільнити, а його викрадачів, організатора і замовника викрадення – затримати. Про це сьогодні, 16 липня йшлося на брифінгу за участі заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що київська поліція провела ефективну та блискавичну операцію щодо звільнення підприємця Сергія Ткаченка. Чоловіка на початку липня викрали невідомі і утримували його, вимагаючи викуп.

«Учора в результаті ефективної і блискавичної операції поліції був звільнений Сергій Ткаченко - людина, яку викрали в центрі Києва першого липня і яка два тижні провела в нелюдських умовах. Його били і катували. І він зараз тут зі своєю дружиною», – зазначив Антон Геращенко.

Заступник глави МВС України, а також сам звільнений підприємець і його дружина подякували рядовим поліцейським за розкриття цього зухвалого злочину та затримання викрадачів.

За словами Голови Національної поліції України Ігоря Клименка, першого липня до поліції від дружини Сергія Ткаченка надійшло повідомлення про його зникнення на території Шевченківського району столиці. Поліцейські оперативно виїхали на місце викрадення, де виявили автомобіль розшукуваного чоловіка.

Упродовж двох тижнів правоохоронці проводили комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення місцезнаходження викраденого підприємця, зокрема й відпрацювання відеозаписів з камер спостережень неподалік можливого місця скоєння злочину. Відтак оперативники з’ясували, що на момент викрадення потерпілий перебував у одній з перукарень. Невідомі особи зайшли до закладу, надягли на потерпілого кайданки та вивели його з приміщення.

Поліцейські детально перевіряли усі висунуті версії викрадення Сергія Ткаченка. Однією з них була й причетність до викрадення іноземних спецслужб, але вона не знайшла свого підтвердження.

У результаті проведених слідчих та розшукових заходів учора, 15 липня, поліцейські встановили місце, де тримали викраденого підприємця. З’ясувалося, що чоловіка утримували в одному з будинків Голосіївського району м. Києва.

«Сергія тримали два тижні у нелюдських умовах: у Голосіївському районі столиці, у підвалі одного з будинків. Він був прикутий кайданками.  Максимум, що йому дозволяли – це їсти і пити. Спочатку Сергія катували, вимагаючи великих коштів. Я не буду розкривати весь комплекс заходів, який був проведений, але два тижні поліція не спала. В результаті поліцейські звільнили чоловіка та затримали усіх учасників злочинної групи – замовника, організатора злочинної «схеми» та виконавців цього злочину», – зазначив Ігор Клименко.

Глава Нацполіції додав, що до складу групи входило п’ять  осіб. Усі вони – жителі Києва. Один із затриманих – уродженець Донецької області, ще один  – родом з Луганщини.

Ігор Клименко також повідомив, що поліція виділила охорону для дружини і дитини викраденого підприємця одразу після її звернення про погрози. У разі необхідності така ж охорона буде забезпечена і Сергієві Ткаченку.

Сьогодні, 16 липня, слідчі вручать зловмисникам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Затриманим інкримінують вчинення злочину, передбаченого статтею 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років.

ОНОВЛЕНО:

П’ятьом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (Катування) та ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux