Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Миколаєві правоохоронці припинили діяльність онлайн-порностудії
Опубліковано 21 грудня 2020 року о 16:34

Організував роботу студії 30-річний миколаївець. Також на нього працювали дві адміністраторки та близько 15 моделей, які в режимі реального часу демонстрували клієнтам сцени відвертого, в тому числі порнографічного характеру, за що отримували грошові кошти. В результаті ряду обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, а також близько 100 000 гривень, 3000 доларів та 1000 євро.

18 грудня слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) Слідчого управління спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань за силової підтримки КОРД та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили незаконну діяльність онлайн-порностудії, в якій здійснювалось виготовлення та розповсюдження порнографічної продукції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував незаконний бізнес 30-річний житель Миколаєва, також на нього працювали дві адміністраторки 26 та 34-х років. Зловмисники спеціально винайняли офісні приміщення, які обладнали відповідним інтер’єром, комп’ютерною технікою, вебкамерами та інтернетом. Дівчат підшукували серед таких, які через життєві обставини були готові виконувати їхні вказівки. В режимі реального часу так звані моделі демонстрували клієнтам сцени відвертого, в тому числі порнографічного характеру за які могли отримати тільки за пів години більше 100 доларів, а загалом їхній робочий день міг становити понад 16 годин. Також у студії діяли суворі вимоги, за порушення яких передбачались штрафні санкції. Наприклад, дівчатам заборонялось розмовляти та листуватись із клієнтами українською або російською мовами, а також під час онлайн-трансляції вони повинні були вмикати лише іноземну музику, та інші правила.

На момент прибуття правоохоронців у студіях працювали четверо дівчат віком від 25 до 39 років, а взагалі поліцейські встановили, що їх близько п’ятнадцяти.

За словами начальника ГУНП в Миколаївській області полковника поліції Сергія Шайхета, в онлайн-порностудії та за місцями мешкання фігурантів правоохоронці провели близько 20 обшуків.

- Під час обшуків співробітники поліції вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, а також грошові кошти, в тому числі підготовлені для виплат дівчатам, у сумі близько 100 000 гривень, 3000 доларів та 1000 євро, отримані внаслідок злочинної діяльності, - зазначив Сергій Шайхет.

Адміністраторку, яка була безпосередньо присутня на місці скоєння злочину, слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України. Семи особам (організатору, адміністраторам та виконавцям) повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Найближчим часом суд обиратиме фігурантам запобіжні заходи. Триває розслідування, в ході якого буде встановлено повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, та надана правова оцінка діям із врахуванням ролі кожного.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux