Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Створення місць розпусти та колабораційна діяльність: правоохоронці затримали організатора злочинного угруповання при спробі втекти закордон
Опубліковано 13 червня 2022 року о 16:17

У січні поліцейські припинили злочинну діяльність організованої групи, учасники якої створили мережу місць розпусти на території України. У ході слідчих дій поліцейські з’ясували, що організатор – громадянин України –  отримав паспорт громадянина російської федерації, розповсюдив мережу місць розпусти закордоном та на тимчасово окупованих територіях нашої держави і навіть зареєстрував підприємства-прикриття. Таким чином зловмисник також сплачував податки країні-агресору.

Незаконну діяльність організованої групи припинили слідчі Головного слідчого управління спільно з оперативниками Департаменту міграційної поліції Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. 

У січні цього року організатору та активним учасникам злочинного угруповання було оголошено підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво), чч. 2, 3 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Зловмисникам було обрано запобіжні заходи – зокрема організатору – у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Зловмисник вніс заставу та перебував на волі. 

При проведенні подальших слідчих дій поліцейські встановили, що організована група розповсюдила мережу незаконної діяльності також закордоном та на території тимчасово анексованої АР Крим.

Для здійснення злочинної діяльності організатор – 40-річний житель міста Дніпро – отримав паспорт громадянина російської федерації, зареєстрував на території анексованого Криму у самопроголошених посадовців підприємства для прикриття вказаної злочинної діяльності та сплачував податки країні-агресору. 

Відтак у травні слідчі Нацполіції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали розслідування в кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Розуміючи неминучість кримінальної відповідальності за вчинені правопорушення, організатор вчинив кілька спроб втекти через державний кордон України у пункті пропуску «Краківець» Львівської області у бік Республіки Польща,  де й був затриманий.

Підозрюваного доставили у Київ. Слідчі Нацполіції звернулися до суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак за рішенням суду йому знову обрано запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Чоловіку загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

 

Управління комунікації 
Національної поліції України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux