Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по населених пунктах запорізького краю: поліція збирає докази воєнних злочинів
Опубліковано 13 липня 2022 року о 15:21

Минулої доби внаслідок артобстрілу мирного населення Гуляйпільщини військовослужбовцями рф пошкоджено близько 20 об’єктів цивільної інфраструктури та знищено понад 600 гектарів зернових культур. Ще близько 800 гектарів врожаю знищено на полях Малої Токмачки Оріхівського району. Внаслідок ворожого вогню громадян з осколковими пораненнями доставлено до лікарні.

Вчора до органів поліції надійшло 22 повідомлення про збройну агресію представників російської армії відносно мирного населення Гуляйпільського району, яка тривала впродовж усієї минулої доби.

Ворожим вогнем значних збитків зазнали приватні будинки жителів Гуляйполя. В них зруйновані дахи та шиферне покриття, посічені стіни та фасади.

Ударною хвилею потрощило вікна та пошкодило двері домівок.

Окрім того, ворог поцілив по місцевому центру дитячої та юнацької творчості. В результаті – у приміщенні зруйновані вітражні вікна, хол, навчальні кабінети та концертна зала.  

Внаслідок обстрілу селищ Рівнопілля та Полтавка Гуляйпільського району зруйновано два сільськогосподарські об’єкти промисловості. На підприємстві  з розведення рогатої худоби згоріли складські приміщення та адмінбудівля, також осколками вбито декілька тварин. Внаслідок обстрілу підприємства з вирощування овочів і рослинних культур пошкоджено господарчі будівлі та складські приміщення.

Окупанти вкотре знищують поля з українським врожаєм. В ході вчорашнього ракетного обстрілу декілька касетних снарядів розірвалися на полях Гуляйпільської тергромади. В результаті – вигоріло понад 600 гектарів зернових культур різних сортів, з них – пшениця, рапс, ячмінь, ріпак.

Окрім цього вчора до поліції звернулася представник Оріхівської сільської ради та повідомила про те, що минулого тижня у Малій Токмачці рашисти також поцілили по полях з пшеницею фосфорними та ракетними боєприпасами. Внаслідок ворожого вогню знищено понад 800 гектарів врожаю.

За минулу добу до органів поліції надійшло декілька повідомлень про травмованих громадян, які отримали осколкові поранення внаслідок ракетного обстрілу по селищних пунктах Пологівського та Василівського районів.  З травмами різного ступеню тяжкості їх доставили до Запорізької обласної лікарні для надання медичної допомоги.

За фактами збройних злочинів співробітники поліції передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux