Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Столичні правоохоронці затримали ворожого агента за держзраду та організацію замовних вбивств високопосадовців силових структур України
Опубліковано 08 серпня 2022 року о 16:50

Організатор – мешканець Луганської області, який із 2014 року перейшов на бік ворога та особисто брав участь у бойових діях у складі так званої «народної міліції ЛНР», а після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну був завербований представниками країни-агресора. 

Слідчі Печерського управління поліції спільно із працівниками управління контррозвідки СБУ у місті Києві та Київської області за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури викрили та затримали завербованого агента російських спецслужб, який прибув в Україну з метою вчинення замовних вбивств українських високопосадовців та інших публічних осіб. 

Як розповів начальник столичного главку поліції Іван Вигівський, приблизно у травні 2022 року фігурант отримав від представників російської федерації завдання вчинити серію умисних вбивств, зокрема високопосадовців силових структур України, з метою проведення підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану:

«Для реалізації замовного вбивства керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони та Міністра оборони України, організатор залучив виконавця - мешканця Києва, який мав здійснити умисне вбивство за грошову винагороду. Фігурант детально інформував виконавця, наказав встановити стеження з фото- та відеофіксацією, купити зброю та скласти план дій по вбивству замовленої особи». 

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели багатоетапну спецоперацію, ряд негласних слідчих дій та задокументували факт готування вбивства. Під час досудового розслідування стало відомо, що  підозрюваний має приїхати на територію України з метою подальшого вчинення замовних вбивств посадовців силових структур. 5 серпня 2022 року правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу Україну організатора та виконавця на території Волинської області під час їх зустрічі.

«Організатор – мешканець Луганської області, 1983 року народження. За даними слідства, з 2014 року він перейшов на бік ворога та особисто брав участь у бойових діях у складі так званої  «народної міліції ЛНР», а після початку повномасштабного вторгнення агресора  в Україну був завербований представниками російської федерації», - додав Іван Вигівський. 

За погодженням із Печерською окружною прокуратурою вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України -  державна зрада, та ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – готування до вчинення умисного вбивства, вчиненого на замовлення. Також слідчі готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux