Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Хмельниччині поліція затримала групу рекетирів
Опубліковано 18 грудня 2018 року о 15:59

Зловмисники не лише погрожували та били потерпілих, але й вимагали гроші в поліцейського, який втрутився у ситуацію. Спільними діями працівників внутрішньої безпеки НПУ, поліції та прокуратури Хмельниччини рекетирів затримали.

Оперативники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України отримали інформацію, про виникнення конфлікту на ґрунті неприязних відносин між жителями м. Волочиськ. Стороною цього конфлікту став поліцейський, який втрутився у ситуацію, припинивши бійку між чоловіками. Оперативники ДВБ спільно з працівниками карного розшуку поліції Хмельниччини встановили обставини злочину та причетних до нього учасників

Як з’ясувалось, між трьома громадянами виник конфлікт на ґрунті неприязних відносин. Відтак зав’язалася бійка, під час якої в ситуацію втрутився і співробітник поліції. 

У результаті цього конфлікту один з його учасників – колишній міліціонер, звільнений у 2005 році за службову невідповідність – звернувся до представників злочинного угруповання. Чоловік хотів, аби зловмисники «розібралися» з його опонентами: на його прохання члени злочинної групи погрожували та наносили тілесні ушкодження потерпілим. Крім того вони вимагали гроші не лише в потерпілих, а й в поліцейського, який втрутився в ситуацію. 

Відтак 26-річний лідер групи та двоє його спільників віком 19 та 33 років вистежили двох мешканців Волочиська та старшого лейтенанта поліції, на яких вказав «замовник». Зловмисники нанесли їм тілесні ушкодження, а потім пригрозили фізичною розправою. Також вони вимагали 800 доларів США у якості «морального відшкодування» за минулий інцидент. Крім того, зловмисники попередили, що за кожні два прострочені дні від встановленої ними дати, зазначена сума автоматично зростатиме на 100 доларів США. Погрози та залякування у бік потерпілих стали надходити систематично.

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками управління карного розшуку, слідчого управління та бійцями спецпідрозділу КОРД поліції Хмельниччини, під процесуальним керівництвом прокуратури, затримали рекетирів на підставі ст.208 Кримінального  процесуального кодексу України. 

Наразі зловмисникам оголошено підозру за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Затримані повністю визнали свою вину. За вчинені дії учасникам злочинної групи загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux