Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Арсен Аваков: Через різке погіршення погоди та паводки на Прикарпатті та Буковині введено надзвичайні заходи безпеки
Опубліковано 22 червня 2020 року о 21:44

В Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. Оголошено другий – помаранчевий рівень небезпеки. У гірських річках піднімається рівень води до 2-х метрів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій було скоординовано усі сили та засоби МВС для боротьби зі стихією у регіоні.

На місці працюють рятувальники та поліцейські, які проводять повітряний та наземний моніторинг місцевості, проводять евакуацію людей із аварійних будинків, доставляють їжу та воду. На місце направлено гелікоптер ДСНС Н225 Super Puma, працює оперативний штаб.

За його словами, станом на 18:00 на території Івано-Франківської області, через підтоплення, постраждали населені пункти у п’яти районах.

«У епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок і 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства. За моїм дорученням на місце негоди вилетів гвинтокрил Н225 Super Puma ДСНС України, який доставить їжу та додаткові сили», - зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що поліцейські та рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед населення області, організовано об’їзні шляхи аварійних участків.

«Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські та рятувальники працюватимуть і вночі, аби не залишити людей один на один із негодою. Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз – ситуація контрольована. Завтра зранку до регіону прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців. Прошу зберігати спокій. МВС, Національна поліція та ДСНС інформуватимуть про ліквідацію наслідків негоди», - зазначив Арсен Аваков.

Окрім того, в Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниці. Також розмиті автодороги та підтоплені мости у 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів. У селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба. Місцевих мешканців правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони. До ліквідації наслідків негоди залучено 10 одиниць техніки та 55 співробітників ДСНС, а також 12 поліцейських.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux