Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Правоохоронці Криму викрили організацію вербувальників українців для перевезення нелегалів
Опубліковано 10 травня 2019 року о 09:02

Завербованих українських громадян залучали до перевезення нелегальних мігрантів через акваторію Середземного моря. Зараз у країнах Західної Європи відбувають покарання близько 250 громадян України, які стали жертвами злочинних дій. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Слідчі поліції Криму спільно з представниками інших правоохоронних органів викрили злочину організацію з вербування та незаконного переміщення українських громадян через державний кордон.

За цим фактом були відкриті кримінальні провадження за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що злочинна група займається вербуванням українських громадян для перевезення нелегальних мігрантів з країн Південно-Західної Азії до країн Західної Європи через акваторію Середземного моря. Зловмисники нелегально переміщували завербованих українських громадян через державний кордон, зокрема - і через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території автономії до Республіки Туреччина.

Під час вербування громадянам України повідомляли про необхідність перевезення морським шляхом мігрантів. Проте вербувальники навмисно приховували факт наявності жорстокої кримінальної відповідальності за перевезення нелегальних мігрантів у тих країнах, куди їх перевозили.

У результаті завербовані громадяни України в більшості випадків затримувалися правоохоронними органами Греції та Італії. На даний час в країнах Західної Європи відбувають покарання близько 250 громадян України, які стали жертвами злочинних дій вербувальників.

Учора, 9 травня, слідчі поліції Криму спільно з представниками Південного регіонального управління Держприкордонслужби та прокуратури АР Крим в рамках розслідування кримінального провадження провели перший етап реалізації з викриття злочинної організації вербувальників.

У результаті проведення цих заходів викритті організатор процесу вербування і переміщення громадян через державний кордон, а також його пособники. За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 та ч. 2 ст. 332 КК України, їм загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше поліція Криму відкрила кримінальні провадження за фактами незаконного затримання кримських татар та порушення недоторканості їхнього житла.

Поліція в АР Крим та м. Севастополі


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux