Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція затримала на хабарі працівника суду та ще двох столичних посадовців
Опубліковано 26 квітня 2018 року о 18:47

Сьогодні, 26 квітня, у Дніпропетровській області було затримано керівника апарату одного з міських судів, а у Києві - керівника Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства та головного спеціаліста Держпродспоживслужби в Київській області.

З різницею у кілька годин оперативники управління захисту економіки в м. Києві та Дніпропетровській області Національної поліції затримали чотирьох осіб під час одержання неправомірної вигоди.

У Дніпропетровській області оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва Павлоградської місцевої прокуратури задокументували протиправну діяльність керівника апарату одного з судів регіону. За 15 тисяч гривень «винагороди» він пообіцяв вирішити питання закриття адміністративної справи, вплинувши на суддю під час винесення ним рішення по справі.

Щоб не потрапити у «поле зору» правоохоронців, працівник «Феміди» залучив посередника. Незважаючи на це, оперативники та слідчі задокументували факт вимагання та одержання ним неправомірної вигоди. І керівника апарату суду, і посередника було затримано під час отримання коштів.

Також у четвер, 26 квітня, затримання провели і у Києві. Правоохоронці затримали керівника Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства та головного спеціаліста Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, на хабарі у 15 тисяч гривень працівниками управління захисту економіки в місті Києві,  слідчого відділу Солом’янського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 9 було викрито директора Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства. За визначену ним суму він пообіцяв зменшити розмір відшкодування у зв’язку із вирубкою дерев на цій ділянці. Зокрема, з 120 тисяч гривень до 50 тисяч гривень.

Крім того, працівники підрозділу та слідчого управління поліції Києва під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва затримали головного спеціаліста ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. Фігурант вимагав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за видачу карантинного сертифікату. Дана сума коштів була перерахована на картковий рахунок.

Загальна сума неправомірної вигоди, яку одержали фігуранти кримінальних провадження, становить 40 тисяч гривень.

Нагадуємо, що у Луцьку на хабарі викрито одного з заступників міського голови та голову одного з судів.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux