Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські викрили злочинну групу в організації постачання наркотиків до виправної колонії Хмельниччини
Опубліковано 23 квітня 2020 року о 14:45

До складу групи входили особи, наближені до кримінального кола, засуджені та підсудні. Наркотичні та психотропні речовини пересилали до виправної установи під виглядом предметів широкого вжитку або перекидали їх на території колонії.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області,  слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області задокументували діяльність злочинного угруповання, учасники якого організували постачання наркотичних засобів та психотропних речовин до виправної установи області. До складу угруповання входило понад десять осіб: наближені до кримінальних «авторитетів» особи, засуджені та підсудні.

Перші контролювали діяльність групи та кожного її учасника, як у виправній установі, так і поза її межами, а також фінансові ресурси від збуту наркотиків. Безпосередньо засуджені отримували пакунки з наркотиками та розповсюджували їх серед інших ув’язнених. Особи, що наразі перебувають у статусі підсудних, організовували їхню закупку та постачання до виправної колонії.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, поліцейські встановили канали постачання наркотичних засобів та психотропних речовин до виправної колонії.  Зловмисники маскували заборонені речі під предмети широкого вжитку, наприклад, миючі засоби, засоби особистої гігієни, продукти харчування, які у посилках відправляли до колонії або перекидали наркотики через паркан.

Крім цього, за результатами вжитих заходів, задокументовано факти утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин.

22 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, управління протидії наркозлочинності, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області та за участю спецпризначенців КОРД затримали учасників злочинного угруповання під час спроби передачі ще однієї партії наркотиків до виправної колонії. Також правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території установи та за місцями мешкання зловмисників.

За результатами проведених заходів поліцейські вилучили понад два кілограми наркотичних засобів та психотропних речовин вартістю майже пів мільйона гривень, записи з «чорновою» бухгалтерією, мобільні телефони, зброю та набої різного калібру, а також інші речі, що використовували учасники злочинного угруповання у своїй діяльності.

Наразі  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано двох членів злочинного угруповання, що знаходилися за межами виправної установи та забезпечували постачання наркотиків на її територію.

Після завершення необхідних процесуальних заходів їм буде повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Документування та викриття даного злочинного угруповання проводилося за сприяння керівництва виправної установи та за участю обласного управління Служби безпеки України.

 

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux