Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція працює над підвищенням рівня соціальної захищеності поліцейських - Сергій Князєв
Опубліковано 15 серпня 2018 року о 19:15

Зокрема, поліцейські спецпідрозділи отримають сучасну захисну амуніцію, а також зброю за стандартами НАТО. Крім того, для поліції превенції розпочата закупівля службового автотранспорту та  форменого однострою. Про це повідомив сьогодні, 15 серпня, Голова Нацполіції Сергій Князєв під час навчань підрозділів Міністерства внутрішніх справ. 

За словами глави Нацполіції, зараз триває процес реформування відомства. Основний акцент у цьому процесі робиться на забезпечення належного рівня соціальної захищеності для самих поліцейських. Зокрема, йдеться про підвищення рівня грошового забезпечення для певних підрозділів поліції. Крім того, Нацполіція вивчає досвід зарубіжних колег щодо забезпечення працівників житлом за системою фінансового лізингу – виплати вартості помешкання у процесі служби. 

«Працівник поліції, який певний період прослужив у поліції, укладає договір чи контракт з однією з державних установ та отримує житло. Потім правоохоронець сплачує за житло не більше 15-20 відсотків від грошового забезпечення упродовж 10-15 років. А відсотки, наприклад, будуть мінімальними або їх візьме на себе Нацполіція. Відтак поліцейський, який чесно служить українському народові, матиме власне житло», – наголосив Сергій Князєв, додавши, що зараз Нацполіція спільно з представниками різних державних структур напрацьовує такий механізм.

Глава Нацполіції зазначив, що керівництво відомства розглядає можливість забезпечення поліцейських сучасними зразками зброї зупиняючої дії. Зокрема, розглядається можливість використання у перспективі сучасної зброї стандартів НАТО – пістолета-кулемета МП-5. 

«Ми маємо бажання придбати і перевести всю поліцію на автомати МП-5», –  зазначив Сергій Князєв. 

Він також додав, що до кінця 2018 року спецпідрозділ поліції КОРД отримає необхідну кількість гвинтівок, що відповідають стандартам НАТО.  

Водночас Сергій Князєв зупинився на планах Нацполіції щодо забезпечення працівників одностроєм та захисною амуніцією. На даний час зимовий одяг вже закуплено. Також триває процес забезпечення поліцейських захисною амуніцією. Це дасть змогу захистити правоохоронців від травмування в процесі виконання ними службових завдань. 

Крім того, глава Нацполіції зазначив, що відомство забезпечує підрозділи превенції на місцях службовим транспортом та одностроєм. У першу чергу, забезпечуватимуть підрозділи, які несуть службу у сільській місцевості. 

«Нові автомобілі зараз підуть в райвідділи, і серед них – сучасний транспорт для перевезення осіб, затриманих за вчинення правопорушень. Це дасть, по-перше, можливість забезпечити гідні умови утримання та перевезення людей. По-друге, за рахунок використання сучасного транспорту ми зможемо забезпечити економію палива, знизивши його витрати приблизно втричі», – зазначив Сергій Князєв.

Департамент комунікації 
Національної поліції 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux