Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В Херсоні поліцейські затримали учасників злочинної групи за збут наркотиків та психотропних речовин засудженим
Опубліковано 27 липня 2020 року о 12:48

В Херсоні поліція припинила діяльність організованого злочинного угруповання, що займалося збутом засудженим у виправну колонію особливо небезпечних психотропних речовин і наркотичних засобів.

Працівники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області спільно зі слідчим відділом Херсонського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Херсонської місцевої прокуратури, за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД та групи швидкого реагування і оперативного підрозділу виправної колонії перекрили канал постачання та збуту наркотичних речовин до держустанови учасниками організованої злочинної групи. Організатора та його спільника поліцейські затримали безпосередньо під час передачі ними наркотиків до місць позбавлення волі. 

Під час слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили організатора та сімох його спільників. Всі вони жителі Херсона віком від 31 до 60 років, раніше судимі за майнові та наркозлочини. Існувало два шляхи передачі наркотиків та психотропних речовин засудженим: пакунки з товаром перекидали через паркан колонії або передавали у посилках з продуктами харчування. Один з учасників групи нині відбуває покарання в колонії та відповідав за безпосередню передачу іншим засудженим їх замаскованих наркозамовлень.

Розрахунок за «товар» проводився за допомогою грошових переказів: клієнти переводили кошти на банківський рахунок одного з учасників групи або поповнювали мобільний рахунок на певну суму, яка потім виводилася у готівку.

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях виправної колонії, безпосередніх фігурантів та за місцями проживання учасників групи. Вилучили розфасовані пакети з психотропною речовиною «солі» та метадоном, ацетильований опій, марихуану, мобільні телефони, гроші, ножі та блокнот з «чорновими» записами наркооперацій. Все вилучене скеровано на експертне дослідження.

Поліція ще проводить слідчі дії для встановлення усього кола причетних осіб та постачальників наркотиків учасникам групи. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу для затриманих в порядку ст.208 КПК України, зокрема -  організатору та його спільнику.

Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux