Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Запоріжжі поліція припинила діяльність лабораторії з виготовлення психотропних речовин
Опубліковано 04 вересня 2020 року о 17:58

Нарколабораторію обладнав місцевий житель на  території свого дачного домоволодіння. Під час обшуку приміщення, крім обладнання, наркотичних засобів та прекурсорів, вилучено вогнепальну зброю. Зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. 

4 вересня в результаті оперативної  розробки працівників Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та в ході її реалізації, спільно зі слідчими Комунарського відділення ГУНП проведений санкціонований обшук за  тимчасовим місцем мешкання 34-річного раніше судимого чоловіка.

В будинку на території  садового товариства в селищі Кушугум, зловмисник влаштував підпільну нарколабораторію, в якій виготовлялись психотропні речовини амфетамін та метамфетамін. 

З місця події працівники поліції вилучили близько 5 літрів різноманітних прекурсорів для виготовлення наркотичних речовин, психотропну речовину амфетамін, наркотичний засіб канабіс, макову солому та понад  25 одиниць  лабораторного приладдя - скляні колби, з’єднувальні трубки, пробірки, подрібнювачі, електронні ваги та інше приладдя яке використовувалося для виготовлення психотропних речовин «амфетамін» та «метамфетамін».

 

 

Крім цього, «хімік» зберігав кілька одиниць вогнепальної зброї. Поліцейські вилучили обріз мисливської рушниці 12 калібру, пістолет «Револьвер» калібру 9 мм з ознаками переробки, незареєстровану мисливську рушницю «ТОЗ» 12 калібру та 7 патронів до неї.

Як розповів  начальник управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області Юрій Надеждін, чоловік вже не перший раз потрапляє в поле зору правоохоронців,  раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотиками. 

«За наявною оперативною інформацією, він щотижнево виготовляв близько півкілограма психотропних речовин. Виготовлену продукцію збував лише перевіреним оптовим покупцям, які подальшому розповсюджували наркотики наркозалежним особам шляхом закладок,» - розповів Юрій Ернестович. 

Вилучені наркотичні речовини та зброю направлено до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для отримання висновків експертів.

На теперішній час, по даному факту, матеріали приєднані до кримінального провадження, відкритого  раніше слідчим  Комунарського відділення поліції за ч. 3 ст. 311 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів). 

Зафіксовані поліцією відомості мають доказове значення і в подальшому, після висновків експертиз,  буде вирішуватись питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням)  та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.  

Чоловіка затримано в порядку статті 208 КПК України. Йому загрожує новий тривалий строк ув’язнення. 

Разом з цим, працівники поліції продовжують заходи по встановленню злочинних зв’язків затриманого та виявленню  каналів розповсюдження психотропних речовин.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux