Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Одещині правоохоронці припинили діяльність потужної нарколабораторії
Опубліковано 08 грудня 2020 року о 14:25

Встановлено, що до протиправної діяльності причетні троє чоловіків. Під час санкціонованих обшуків за місцем виготовлення наркотиків та мешкання фігурантів поліцейські вилучили амфетамін, прекурсори, лабораторне обладнання для його виготовлення, розчинники, ваги, пакувальний матеріал, «чорнові» записи, банківські картки, телефони та інше. Крім того, понад два кілограми марихуани було вилучено у водія фігурантів. За  скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Заходи проводили оперативники Управлінь боротьби з наркозлочинністю в Одеській та Миколаївській областях ДБН НПУ спільно зі слідчими відділу з розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, за силової підтримки спецпідрозділів «КОРД» та «ТОР».

Встановлено, що 50-річний одесит орендував в Овідіопольському районі будинок, у якому обладнав потужну нарколабораторію для виготовлення амфетаміну  з метою збуту по всій Україні та за її межами. Для виготовлення психотропної речовини чоловік залучив 29-річного «спеціаліста» з Черкаської області, а для її розповсюдження – 48-річного жителя Одещини. Вжитими заходами зловмисники були затримані після виготовлення першої партії  наркотику.

За місцем злочинної діяльності та мешкання фігурантів правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків, в ході яких вилучили амфетамін, прекурсори та лабораторне обладнання для його виготовлення, розчинники, ваги, пакувальний матеріал, «чорнові» записи, банківські картки, телефони та інше. Крім того, понад два кілограми марихуани було вилучено у водія фігурантів. Речові докази поліцейські направили на експертизу.

Трьох правопорушників, які безпосередньо причетні до функціонування лабораторії, затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження розпочате за ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Питання щодо притягнення до відповідальності чоловіка, який опосередковано пов’язаний з фігурантами, але за місцем мешкання якого було виявлено велику партію наркотичного засобу рослинного походження, буде вирішуватися після отримання висновків експертизи.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом УБН)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux