Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Під час хресної ходи у Києві правоохоронці очікують участі понад 20 тисяч вірян
Опубліковано 26 липня 2019 року о 10:30

Поліцейські повністю готові до забезпечення публічної безпеки людей під час масових заходів з нагоди відзначення 1031-ї річниці хрещення Київської Русі – України. Про це йшлося сьогодні, 26 липня, під час відеоселекторної наради всіх структурних та територіальних органів МВС під головуванням першого заступника міністра  внутрішніх справ Сергія Ярового та за участю Голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Під час наради керівники МВС України та Національної поліції підбили підсумки роботи із забезпечення публічної безпеки та правопорядку під час позачергових виборів до Верховної Ради України.

Сергій Яровий наголосив, що особовий склад Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби, ДМС виконали поставлені завдання.

«Ніяких системних порушень правопорядку не відбулося. Були порушення, пов’язані з виборчою кампанією. Зареєстровано 10,6 тисяч заяв та повідомлення про порушення, відкрито 516 кримінальних проваджень, складено майже 1,5 тисячі адміністративних протоколів», – повідомив Сергій Яровий.

Перший заступник міністра наголосив, що такі цифри є не просто констатацією факту, а дуже потужною, серйозною, цілеспрямованою роботою всіх підрозділів МВС. 

«Особливо це стосується слідчих підрозділів. Це принципова позиція міністра – щоб цю потужну роботу ми завершили зі всіма процесуальними наслідками, щоб все це було доведено до логічного завершення», - підкреслив Сергій Яровий.

Водночас він додав, що наразі перед правоохоронцями стоїть інше завдання – забезпечення публічної безпеки під час релігійних заходів з нагоди відзначення 1031-ї річниці хрещення Київської Русі – України.

«Це стосується не тільки столиці, а всіх керівників територіальних підрозділів. Щоб ми забезпечили безумовну безпеку під час переїзду на автошляхах. Будемо залучати додаткові сили НГУ, НПУ. Наголошую на налагодженні чіткої організації, алгоритму спільних дій при проведенні цих потужних заходів. Наша принципова справа – це безпека», – наголосив Сергій Яровий.

Так, за інформацією правоохоронців, участь у масових заходах тільки у столиці візьме понад 20 тисяч людей.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що до забезпечення публічної безпеки будуть залучені всі підрозділи поліції. Зокрема, працюватимуть поліція діалогу, вибухотехніки, кінологи, спецпризначенці. Водночас глава Нацполіції наголосив, що всі поліцейські надаватимуть усіляку допомогу громадянам, зокрема, й вірянам, які є гостями столиці.

Сергія Князєв додав, що допомога Національної гвардії в охороні публічної безпеки і порядку на вулицях міст і сіл України стала ефективною підтримкою сил Національної поліції України. 

«Вихід особового складу Нацгвардії на вулиці наших міст та селищ – це велика підтримка для Національної поліції», – зазначив Сергій Князєв.

Заступник Голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейські приділятимуть особливу увагу безпеці дорожнього руху на автошляхах держави під час переміщення значної кількості вірян. Він додав, що загалом до надання практичної допомоги під час забезпечення публічної безпеки готові й придані сили інших областей.



 

Департамент комунікації

Національної поліції України 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux