Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Столичні правоохоронці затримали двох підозрюваних у вбивстві музиканта на Печерську», - Андрій Крищенко
Опубліковано 06 грудня 2020 року о 14:51

Зловмисники з корисливих мотивів, а саме з метою заволодіння квартирами та іншим майном, вбили потерпілого за місцем проживання. В подальшому підозрювані намагалися приховати труп чоловіка в гаражному кооперативі, заливши тіло у бетон. На час слідства затримані перебуватимуть під вартою. За скоєне їм загрожує позбавлення волі до 15 років або довічне ув’язнення.                                                                                       
До поліції звернулася жінка, яка повідомила про те, що її знайомий - музикант, 1955 року народження, вже декілька днів не виходить на зв’язок. На основі отриманого звернення у поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 115 ( Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.                                                                                                                      
У ході супроводження матеріалів кримінального провадження та проведення оперативно - розшукових заходів співробітники Печерського управління поліції спільно з оперативниками столичного главку та співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Київській  області  та за підтримки оперативних служб і спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6 затримали двох чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні умисного вбивства з метою заволодіння майном потерпілого. 

          
«Слідством встановлено, що двоє спільників вбили самотнього 65-річного киянина, який займався музикою, аби заволодіти його двома квартирами, коштами та іншим майном. Зловмисники, 1985 та 1989 років народження, під приводом навчання гри на музичних інструментах потрапили до квартири киянина, де нанесли йому тілесні ушкодження і задушили. Заволодівши документами на квартиру, спільники намагалися приховати труп чоловіка у Київській області. Для цього вони замотали тіло вбитого  у плівку та інші речі і вивезли до одного з гаражних кооперативів, де мали намір залити тіло у бетон», - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко. 

          
Правоохоронці затримали зловмисників  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем проживання затриманих та в авто проведені санкціоновані обшуки, під час яких правоохоронці виявили 2 предмета, схожих на пістолет та набої до них, взуття та речі зі слідами, схожими на кров, документи та інше.

          
Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство ) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За скоєне фігурантам загрожує  до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Києва
Оксана Тищенко

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux