Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські Кіровоградщини затримали осіб, які відібрали у чоловіка майже мільйон доларів США
Опубліковано 23 квітня 2020 року о 14:15

Наприкінці лютого у Кропивницькому невідомі напали на місцевого мешканця та силою змусили віддати гроші. Оперативникам управлінь стратегічних розслідувань та карного розшуку поліції вдалося встановити осіб, причетних до розбійного нападу, та затримати їх. Під час обшуків поліцейські вилучили зброю, перуки, рації та майже 900 тисяч гривень.


20 лютого цього року невідомі особи напали на чоловіка, кілька годин його утримували та силою змусили віддати майже мільйон доларів США, після чого на автомобілі втекли з місця події. За фактом розбійного нападу слідчим управління обласної поліції було відкрито кримінальне провадження. 


За результатами двомісячної кропіткої роботи оперативники управлінь стратегічних розслідувань в Кіровоградській області та карного розшуку спільно зі слідчими поліції  та прокуратурою не тільки встановили осіб та місця їхнього постійного проживання, але й місця останнього перебування, зберігання зброї та автомобіля, який зловмисники використовували у злочинній діяльності.


До складу групи входило троє осіб: організатор, 49-річний мешканець Кропивницького, та його спільники, 38-річний мешканець Запоріжжя та 29-річний киянин. Автомобіль, на якому пересувалися зловмисники під час нападу на потерпілого, заздалегідь купили, а потім заховали у гаражі, орендованому організатором. Після вчинення злочину лідер угруповання та один з його учасників виїхали за межі місця свого постійного проживання і знаходилися в Одесі. 
Зібравши достатньо доказів причетності зловмисників до злочину, поліцейські провели заходи для їхнього затримання.
У середу, 22 квітня, в Одесі співробітники управлінь стратегічних розслідувань та карного розшуку, Кропивницького відділу поліції за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури та за силової підтримки спецпризначенців КОРД та роти полку особливого призначення затримали 49-річного організатора та 29-річного киянина за місцем їхнього тимчасового проживання. 


У Кропивницькому, Одесі, Києві та Запоріжжі правоохоронці провели  санкціоновані обшуки за місцями їхнього постійного та тимчасового проживання, в гаражному приміщенні та в автомобілях фігурантів.


За результатами обшуків поліцейські вилучили автомобіль, який використовувався під час злочину. Також вилучено два автомати та вісім магазинів з набоями до нього, сім пістолетів різної марки та вісім магазинів до них з набоями, майже 300 набоїв калібру 5,45 мм та 9 мм, чотири гранати РГД-5 та балончики спецзасобу сльозогінної дії. Було виявлено й спортивну сумку, в якій знаходилися камуфляжна куртка, рукавички та кайданки.
Крім того, в ході процесуальних заходів було вилучено радіостанцію, камеру зовнішнього спостереження, перуку, міліцейську фуражку, різні номерні знаки та їхні фрагменти, зокрема і на синьому фоні, «чорнові» записи, 80 тисяч гривень та 30 тисяч доларів США.


За рішенням суду було затримано лідера та одного з учасників злочинного угруповання. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання до 15-ти років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
За даними правоохоронців учасники злочинного угруповання можуть бути причетні до скоєння інших злочинів, зокрема й розбійних нападів, як на території Кіровоградської області, так і в інших регіонах. Ці факти будуть перевірятися під час досудового розслідування.


Громадяни, яким відома інформація щодо протиправної діяльності учасників даного злочинного угруповання, можуть звертатися на спецлінію «102» або до управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Нацполіції за номером +38 (096) 976 06 04. 
 

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux