Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Учасники ОЗГ постануть перед судом за привласнення 16 мільйонів гривень, виділених з бюджету для центру адаптації престарілих та осіб з інвалідністю
Опубліковано 05 лютого 2018 року о 09:10

До складу організованої злочинної групи увійшли п’ять осіб: колишні керівник та працівник Київського центру соціальної адаптації престарілих  та осіб з інвалідністю, а також директори трьох комерційних структур. Досудове розслідування закінчено, справу скеровано до суду. Фігурантам інкримінують вчинення злочинів, відповідальність за які передбачена кількома статтями Кримінального кодексу України. 


Оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції України викрили злочинну схему привласнення бюджетних коштів, виділених для закупівлі дизельного пального для Київського центру соціальної адаптації престарілих, осіб з інвалідністю та осіб, що не мають постійного місця проживання (КЦСА).
В подальшому оперативники УЗЕ, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України встановили осіб, причетних до злочину, та схему легалізації привласнених коштів. 
Під час слідства було встановлено, що злочинну схему організував колишній керівник центру, до якої увійшли його підлеглий, засновники та керівники комерційних структур. Так, з рядом підприємств було укладено договори про закупівлю дизельного пального для роботи котельні, що здійснює опалення приміщень КЦСА. Обсяг палива, який було закуплено, значно перевищував фактичні річні потреби котельні. При цьому установа отримувала лише необхідну для її функціонування частину, а сплачені за надлишки кошти розподілялися між всіма членами злочинної групи.
Упродовж 2013-2016 років за такою «схемою» було привласнено понад 16 мільйонів гривень місцевого бюджету м. Києва.
Крім того, екс-керівник Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання, залучивши близького родича та підлеглого, зареєстрували фіктивну фірму. Як в подальшому з’ясували правоохоронці, з даним підприємством укладались договори щодо надання охоронних послуг. Насправді ж, охорона території центру здійснювалась безпосередньо його працівниками. В межах цих договорів було виділено 2,8 мільйонів гривень, які також були розподілені між всіма учасниками ОЗГ. 
Працівники Управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції України, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України довели причетність та роль кожного учасника злочинної групи до вчинення інкримінованих їм кримінальних правопорушень. 
Фігурантам справи інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. З ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. З ст. 27, ч. 1 ст. 209, ч. З ст. 27, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.
На даний час досудове розслідування завершено та справу з обвинувальним актом скеровано до Вишгородського районного суду Київської області.


Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux