Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Донеччині внутрішня безпека поліції затримала двох чоловіків, які пропонували поліцейському 70 тисяч гривень хабара
Опубліковано 21 березня 2018 року о 14:24

Поліцейськими Донецької області було розпочато кримінальне провадження відносно мешканки Костянтинівки за фактом зберігання великої кількості прекурсорів для виготовлення наркотичних речовин з метою збуту. Аби жінка могла уникнути відповідальності та безперешкодно «працювати» в подальшому, її сини звернулися до працівника поліції, щоб він допоміг за гарну грошову винагороду закрити справу.

Працівниками поліції Костянтинівки було викрито факт зберігання місцевою жителькою з метою збуту чималої кількості розчиннику, який використовується для виробництва наркотичних речовин, та макового насіння. Відносно 52-річної жінки було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Аби донеччанка могла ухилитися від покарання та судимості, її сини вирішили «відкупити» матір. Один з них запропонував старшому оперуповноваженому підрозділу протидії наркозлочинності Костянтинівського ВП вирішити питання про закриття кримінального провадження за щедру «подяку». Однак капітан поліції відмовив чоловікові.

Про саму пропозицію 33-річний поліцейський повідомив працівників Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та своє керівництво. За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Через кілька днів сини жінки знову зустрілися з оперативником, значно розширили обсяг своєї пропозиції та конкретизували матеріальні блага. Так поліцейському було запропоновано сприяти жінці в незаконній діяльності, шляхом прикриття її дій та усунення конкурентів. Крім того, чоловіки запропонували сприяти реалізації на території Костянтинівки великої партії макового насіння у кількості 40 тон, за що запропонували щомісячну передачу правоохоронцю 70 тисяч гривень. 

Зловмисники передали оперуповноваженому в його службовому кабінеті банківську картку, на яку вже було зараховано частину обіцяної суми – 20 тисяч гривень. Відразу після цього обох чоловіків затримали спільними діями  оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі поліції, за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Картку з хабарем у донеччан вилучили. Вирішується питання щодо оголошення їм підозри у скоєні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux