Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Кіберполіція викрила рекламні агенції, що фінансували вебсайти з піратським контентом
Опубліковано 28 лютого 2020 року о 10:13

Рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеартів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом. За цим фактом триває досудове розслідування.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції та бійцями батальйону ТОР Департаменту патрульної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури викрили рекламні агенції, що забезпечували функціонування сайтів з піратським контентом.

Кіберполіція виявила створення та функціонування на території України ряду онлайн-кінотеатрів. Вебсайти надавали користувачам доступ до бібліотеки фільмів та серіалів, без відповідних дозвільних документів правовласників. Тим самим порушували їх авторські та суміжні права й завдали значної матеріальної шкоди.

Основою прибутків таких онлайн-кінотеатрів була розміщена на цих ресурсах реклама. Зокрема на сайтах зазначених онлайн-кінотеатрів розміщувалися посилання на рекламні агенції, що надавали відповідні послуги з розміщення реклами на вебресурсах. Крім цього, виявлена й сама реклама відомих світових брендів. Таким чином агенції фінансували протиправну діяльність онлайн-кінотеатрів.

Правоохоронці встановили, що офіси рекламних агенції розташовувалися у центрі Києва зі штатом близько 50 осіб. Працівники займаються розміщенням реклами на піратських ресурсах та перерахуванням грошей на електронні гаманці адміністраторів онлайн-кінотеатрів.

Розміщення реклами на вебсайтах та її оплата здійснювалася за допомогою платформи нативної реклами, яка є міжнародною та входить в трійку світових лідерів на ринку за охопленням аудиторії. Оплата за рекламу надходила на електронні гаманці публікаторів ізрізних платіжних систем.

Наразі кіберполіція провела обшуки в офісах рекламних кампаній. Виявлено та вилучено серверне обладнання, комп’ютерну техніку, документацію, чорнові записи, що свідчать про причетність до кримінального правопорушення. А також грошові кошти, які, ймовірно, отримані від заняття незаконною діяльністю.

Крім того, встановлено, що вказані компанії здійснювали розміщення реклами онлайн-казино на сторінках кінотеатрів, чим підтримували діяльність забороненого в Україні грального бізнесу.

Триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Зазначимо, що Україна потрапила до списку країн, які порушують права інтелектуальної власності та завдають цим шкоду економічним інтересам правовласникам. Тому кіберполіція докладає максимум зусиль, аби мінімізувати використання піратського контенту на території держави.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux